Завантаження ...
banner
banner

Що не можна робити вагітним: народні вигадки і правда

Що не можна робити вагітним: народні вигадки і правда фото

Попри те, що лікарі постійно твердять: вагітність – нормальний стан організму, в народі цей період у житті жінки продовжують вважати чимось особливим. Тому 9 місяців очікування оповиті такою кількістю забобонів. Вважається, що будь-яка неправильна дія може зашкодити вагітності і погано вплинути на долю майбутньої дитини.

OBOZREVATEL розбирався, що прикмети забороняють вагітним жінкам. І що з цього приводу кажуть акушери, гінекологи та психологи.

Які заборони для вагітних існують в народі

Список обмежень насправді дуже великий. Ось основні з них.

  • Під час вагітності не можна шити та в'язати. Через це дитина може буцімто заплутатись у пуповині і народитись хворою.
  • Не можна купувати речі дитині до її народження. Це може накликати на маля нещастя.
  • Так само потрібно до останнього тримати вагітність у секреті. Мета – вберегти жінку і та її дитину від вроків.
  • Також в народі існує табу на завчасне розголошення дати пологів. Вважається, що це позбавить дитину щастя.
  • Волосся під час вагітності не можна стригти. Буцімто це може вкоротити долю майбутньої доньки чи сина.
  • Вагітній не можна сідати на порозі. Так у дитину може вселитись чужа душа.
  • Майбутній матері забороняється переступати через поліно. Такий крок може призвести до важких пологів.
  • Якщо ви йдете в гості до вагітної жінки, беріть з собою хліб. Цей подарунок, на повір’ям, має забезпечити дитині щасливе та заможне життя.

Чому не можна казати про вагітність заздалегідь

Оскільки шанс втратити вагітність від природи досить великий, в народі робили усе, щоби захистити майбутню матір від будь-яких негараздів. Які, звісно, пояснювали не природними причинами, а чиїмось лихим оком. Тому все пов’язане з вагітністю і очікуваною дитиною приховували якомога довше. Мовляв, щоби хтось не позаздрив і не прокляв.

Насправді психологи твердять, що позитивні емоції від підготовки до появи в родині нової людини, можуть принести тільки користь. Тому новиною можна ділитись, коли вам захочеться, щоби з вами розділили вашу радість, а на немовлячий шопінг ходити хоч щодня.

Чи справді вагітній не можна стригти волосся?

Насправді догляд за зачіскою ніяк не впливає на плід. Навіть фарбування може бути цілком безпечним, якщо обрати якісну сучасну фарбу. Тому, знову ж таки, якщо жінка отримує задоволення від догляду за зовнішністю, відмовлятись від нього причин нема.

Чи справді жінці при надії не можна приймати ванну?

А от цей забобон справді має під собою серйозні підстави. Великі перепади температури у бік підвищення можуть завдати шкоди плоду. Через гарячу воду може прискоритись кровотік, зокрема у малому тазі, і виникнути загроза переривання вагітності. Тому ванну під час вагітності можна приймати лише помірної температури – приблизно 37-38 градусів. А ще краще віддати перевагу душу.

Чи справді вагітним не можна займатись спортом?

Не тільки можна, але і треба. Але активність має при цьому бути помірною і не викликати у жінки дискомфорту, не кажучи вже про біль. Піші прогулянки, йога чи фітнес для вагітних – все це піде на користь і майбутній матері і її дитині. І навіть допоможе цілеспрямовано зміцнити м’язи, які беруть участь у процесі пологів.

Раніше OBOZREVATEL розповідав, чому в народі існує заборона займатись рукоділлям у лікарні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: