Завантаження ...
banner
banner

Як позбутися швидкого забруднення волосся: лайфхаки від стилістів

Як позбутися швидкого забруднення волосся: лайфхаки від стилістів фото

Людський організм – дуже розумна та злагоджена система, в якій кожен процес має свою причину та слідство. Себум – саме так називається секрет сальних залоз – виробляється організмом щодня. Через нього волосся біля коріння виглядає несвіжим через пару днів після миття. Але в деяких людей це швидше. Отже, вироблення себуму порушено, а надмірна активність сальних залоз може мати різні причини.

У цій статті ми розглянемо три основні причини.

Щоденне миття

Дівчатам, які бажають «цвісти та пахнути» постійно напевно знайома ця проблема. Все просто — волосся звикло до постійної чистоти. Але при щоденному очищенні локонів агресивними речовинами шампунів змивається захисний шар шкіри голови.

Відповідно, сальні залози починають виробляти себум у надлишку. Щоб відновити захист із себуму. Для тих, хто не може відмовитись від щоденного миття голови, ми радимо використовувати м’які безсульфатні шампуні.

Неправильне харчування

Все добре в міру, а от солодке, солоне, копчене, гостре в надлишку призводить не тільки до проблем зі шлунком, але і до зайвої жирності ваших локонів. Такий же вплив мають кавові та алкогольні напої. Ваше завдання – обмежити, а ще краще – виключити шкідливу їжу.

Крім того, варто додати в раціон продукти, багаті на клітковину і білок, що легко засвоюється.

Проблеми з гормональним тлом

Це стосується дівчат. Активність сальних залоз залежить від гормонів. Зміна гормонального тла призводить до зміни стану волосся. До підвищеної жирності найчастіше призводить вагітність, менопауза, статеве дозрівання або прийом оральних контрацептивів.

Також волосся може реагувати або зайвою сухістю та випаданням, або навпаки – жирністю на сильний стрес. І тут залишається одне – перечекати. Якщо проблема серйозніша, ніж здається – зверніться до терапевта чи гінеколога.

Можливо, лікар запідозрить інші причини, що вплинули на ваше гормональне тло. У разі стресу потрібно просто вчитися ставитись до цього спокійніше. Але для викорінення проблеми краще звернутися до психолога чи психотерапевта.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: