Завантаження ...
banner
banner

Головне правило збирання капусти

Головне правило збирання капусти фото

Головне – запам'ятати, що надмірні поливи можуть пошкодити врожай. Для наших читачів, які проводять серпневі дні на дачі чи на городі, є цікаві поради, як правильно класти капусту на зберігання.

Справа в тому, що цей овоч дуже любить вологу, але вода може запустити в капусті хвороби, які будуть помітні саме взимку.

Про це розповів один з українських блогерів-дачників, які часто публікують свіжі поради в мережі YouTube.

Вирощування капусти, фото bb.lv

Білокачанна капуста та інші її родичі без води просто не можуть. Її велике і численне листя сприяють якнайшвидшому випаровуванню вологи і без води можуть навіть не зав'язатися качани.

Але надмірні поливи можуть пошкодити врожай, кочани, що зав'язалися, просто тріскаються через перезволоження і починають підгнивати.

Зберігання капусти, скріншот з відео

Зберігання капусти, скріншот з відео

Тому ґрунт на грядках з цією культурою має бути помірно вологим. А ось перед збиранням урожаю про поливання потрібно взагалі забути.

Пізні сорти капусти, які підходять для зберігання, починають прибирати з другої половини вересня та у жовтні.

Капуста. Фото: скриншот з відео

Капуста. Фото: скриншот з відео

Рясний полив пізнім сортам просто необхідний з середини липня, коли починаються спекотні дні і капуста формує качани. Але завершити його потрібно вже на початку вересня. В ідеалі — не пізніше як за два-три тижні до початку збирання врожаю.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: