Завантаження ...
banner
banner

Шість секретів здорової шкіри

Шість секретів здорової шкіри фото

Є кілька секретів, завдяки яким ваша шкіра буде виглядати чудово.

Очищення та живлення

Дуже важливо не нехтувати всіма етапами очищення і живлення шкіри. Щоб там не говорили наші мами та бабусі, вмивання з милом недостатньо. Косметологи радять вмиватися за допомогою пінки, а потім протирати обличчя тоніком, який миттєво прибере неприємне відчуття сухості. Наприкінці обов’язково нанесення крему. Таким чином всього за місяць можна помітно поліпшити стан шкіри.

Фізичне навантаження

Для тонусу і краси шкіри часом досить коротенької пробіжки всього один раз на день. Секрет у тому, що під час бігу вібрація впливає на всі клітини організму, «струшуючи» їх і активізуючи обмінні та відновлювальні процеси.

Збалансоване харчування

Кожен день нам необхідні жири, білки і вуглеводи в правильній пропорції. При цьому жири краще вибирати рослинні (оливкове масло, горіхи, авокадо), а вуглеводи — складні (бурий рис, гречка, зерновий хліб). Що стосується білків, рослинних або тварин, то це можуть бути бобові, горіхи, куряче м’ясо і риба, але головне, щоб білка було достатньо, тому що саме він — головний будівельний матеріал для відновлення клітин.

Клітковина

Це баластні речовини, які організмом в принципі не перетравлюється. Його роль в цілому ряді травних процесів незвичайно важлива. Зокрема, клітковина проходить через весь травний тракт, очищаючи ворсинки на його поверхні на манер зубної щітки. Також клітковина абсорбує токсичні речовини, перешкоджаючи їх всмоктуванню; сповільнює засвоєння швидких вуглеводів і створює відчуття ситості, запобігаючи переїдання. В результаті травний тракт працює ідеально, постачаючи всі наші органи живильними речовинами і своєчасно позбавляючись від шлаків і токсинів.
Клітковина міститься в свіжих фруктах і овочах, бобових і зернових рослинах.

Захист від сонця

Засмага неймовірно сильно сушить шкіру і прискорює старіння. Тому обов’язково користуйтеся кремами з захистом і уникайте палючого сонця.

Гормональний фон

Якщо всі вищезгадані методи не дають бажаного результату, то це серйозний привід задуматися. Можливо, причина поганого стану вашої шкіри лежить в гормональній сфері. Щоб з’ясувати це напевно, потрібно відвідати гінеколога-ендокринолога і здати необхідні аналізи.
Лікар-гінеколог допоможе підібрати контрацептиви, прийом яких зазвичай рекомендують косметологи при проблемах зі шкірою, наприклад з акне.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: