Завантаження ...
banner
banner

Чому не варто користуватися телефоном у ліжку: декілька причин

Чому не варто користуватися телефоном у ліжку: декілька причин фото

Сучасні технології дуже сильно змінили наше життя, сконцентрувавши на собі надто багато соціальної взаємодії та інтересів. Це призвело до великої проблеми постійного використання гаджетів у будь-який час дня, включаючи нічний. Проте вчені попереджають – дивитися у смартфон уночі може бути небезпечно для здоров’я. У нашій статті ми озвучимо головні причини такого стану речей.

Ефект синього світла

Синє світло, випромінюване вашим телефоном, може зашкодити вашому циклу сну. Дослідження Harvard Health показує, що воно порушує вроджений циркадний ритм вашого тіла, через що вам буде важко розслабитися і заснути. Ось чому деякі люди використовують комп’ютерні окуляри, щоб уникнути напруження та втоми очей. Це легко може зруйнувати ваш порядок дня, а також призвести до безсоння.

Стрес та депресія

Бездумний перегляд контенту в Інтернеті може підвищити рівень стресу. Щодня ми втомлюємося від інформаційного навантаження, тому впихувати у свій мозок більше контенту, намагаючись заснути, — не найкраща ідея. Крім того, дивлячись на яскравий екран, вам важко розслабитися. У свою чергу це змушує вас почуватися пригніченим та тривожним. Дослідження, проведене в Національній медичній бібліотеці, показує, що люди, які використовують свої телефони пізно вночі, частіше зазнають тривоги та депресії, ніж ті, хто уникає електронних пристроїв перед сном. На додачу, більшість онлайн-контенту носить сенсаційний і негативний характер, і це також впливає на ваше психічне здоров’я в нічний час. Це безпосередньо знижує вашу продуктивність протягом наступного дня.

Проблеми у відносинах

Коли ви переглядаєте стрічку новин або граєте в ігри на своєму телефоні, ви часто ігноруєте свого партнера у стосунках, змушуючи його відчувати себе забутим та неважливим. Це почуття зневаги може призвести до почуттів образи і навіть гніву, які рано чи пізно виллються у конфлікт. Зверніть на це увагу.

Чим можна замінити

Фахівці зазначають, що існує кілька альтернатив, які можна використовувати у ліжку. Зокрема, можна почитати цікаву книгу (можливо в аудіоформаті), послухати розслаблюючу музику, яка допоможе підготувати тіло до сну.

Ще одним способом вирішення цієї проблеми є ведення щоденника перед сном. Записуючи думки, які приходять в голову протягом дня, ви зможете викинути їх з голови, що допоможе вам якісно відпочити.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: