Завантаження ...
banner
banner

П'ять продуктів, які врятують вас від високого тиску

П'ять продуктів, які врятують вас від високого тиску фото

Якщо ваш артеріальний тиск має показник вище, ніж хотілося б, то включайте в раціон перелічені корисні продукти в щоденний раціон, - пише uapress.kyiv.


КВАСОЛЯ І БОБИ

1 стакан в день

Бобові багаті клітковиною, магнієм і калієм, а всі ці речовини допомагають підтримувати оптимальний рівень тиску. Якщо кожен день ви їсте квасолю, горошок або сочевицю, то зможете знизити показники на 3-5 пунктів. Додавайте бобові в супи, рагу, салати і роли.

Нормальним для дорослої людини вважається тиск 120/80. Якщо ваші показники помітно вище, не відкладайте візит до лікаря.

БАНАН

1 штука в день

Відмінне джерело калію. Навіть якщо ви не обмежуєте себе в солі, банани цілком способи звести до мінімуму шкідливий вплив. Дорослим потрібно 4.7 г калію щодня, один банан містить приблизно 12% від рекомендованої норми. Вранці додайте банан в кашу або наріжте його кружечкам і заморозьте — вийде смачний десерт.

НАТУРАЛЬНИЙ ЙОГУРТ

1 порція в день

У тих, хто щодня включає в раціон одну порцію молочних продуктів, що на 11% знижує ризик розвитку гіпертонії — у порівнянні з тими, хто лише час від часу їсть йогурт. Почніть день з порції каші на молоці, нежирного йогурту з фруктами або приготуйте смузі.

КАКАО

1 столова ложка в день

Продукти, що містять натуральний порошок какао, можуть знижувати тиск, оскільки флавоноїди покращують стан судин. У Гарварді вивчали властивості гіркого шоколаду і теж прийшли до висновку, що він корисний людям з підвищеним тиском. Шоколад-продукт калорійний, так що обмежтеся порцією в 20 г або однією столовою ложкою какао.

КАРТОПЛЯ В МУНДИРІ

2-3 рази на тиждень

Картопля в мундирі — не надто вишукана страва, але насправді вона багата калієм і магнієм, які нормалізують тиск. Крім того, в картоплині середнього розміру всього 150-160 ккал. Запікайте або відварюйте неочищену картоплю і їжте, поливши сметаною або натуральним йогуртом — подвійна користь для організму.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: