Завантаження ...
banner

Чому нам так подобається шкідлика їжа: подробиці

Чому нам так подобається шкідлика їжа: подробиці фото

У якому ракурсі не будеш наголошувати, що та їжа погана, а потяг до неї є, мов магнітом. Існує секретна пропорція жирів та вуглеводів, яка визначає харчові уподобання людства, - пише useti.org.ua.


По-перше, у фастфуді, морозиві та шоколаді співвідношення жирів і вуглеводів становить 1:2 — таке саме як у грудному молоці. Отже, цю пропорцію люди у всіх сенсах засвоїли ще в дитинстві та в будь-якому віці на підсвідомому рівні тягнуться до шкідливої їжі, попри систематичні попередження лікарів.

По-друге, пристрасті до шкідливої їжі криються в серотоніні, дофаміну та ендорфіні. Це гормони щастя, які відповідають за задоволення та діють як наркотик, викликаючи психічну залежність. Кожен із них виробляється, коли в організм надходить глюкоза — чим її більше, тим щасливіше почувається людина. А глюкоза – це вуглеводи, пристрасть до яких формується у дитинстві.

І скільки б лікарі не розповідали про шкоду шоколаду, морозива та фастфуду, люди продовжують їсти шкідливу їжу, адже попри страх потовстіти і захворіти, любов до неї закладена природою. І тому рахунок завжди буде 1:2 не на користь талії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: