Завантаження ...
banner
banner

Що зробити з ялинкою після свят: поради

Що зробити з ялинкою після свят: поради фото

Кімнатні умови несприятливі для живих ялинок. Взимку хвойні дерева перебувають у стані спокою, а різкий стрес може призвести до швидкого осипання та пожовтіння гілочок. Живу ялинку не можна просто викидати на смітники чи лишати поряд з контейнерами на тротуарі. На звалищі дерево почне гнити разом з іншим сміттям – внаслідок цього процесу виділятиметься шкідливий метан. Видання Express опублікувало кілька цікавих ідей щодо використання хвої після новорічних свят.


Куди дівати ялинку після свят

Живу ялинку потрібно здавати у спеціальні пункти для утилізації, де її подрібнять на щепу. Ці невеличкі гілочки потім стануть якісним добривом для молодих насаджень. До речі, хвоя є джерелом вітаміну С та інших корисних речовин для корів, кіз, бізонів, верблюдів у зоопарках тощо.

Кріс Боннетт, засновник Gardening Express, наголосив: "Коли ялинка виконає своє святкове призначення, її можна буде переробити для садівництва, підтримки дикої природи або ремісничих проєктів". Він розповів про екологічні та корисні лайфхаки.

Лайфхак 1: мульчування

Всю органічну речовину різдвяної ялинки можна перетворити на природну мульчу. Мульча допомагає утримувати рослину або дерево в теплі, а також насичує поживними речовинами протягом зимових місяців.

Лайфхак 2: потурбуйтеся про дику природу

Експерт радить лишити дерево в лісі. Це стане прихистком для маленьких звірів і птахів, де вони зможуть розташуватися під час суворих погодних умов. На гілки можна повісити корм для птахів, скибочки фруктів або насіння.

Лайфхак 3: гілки як утеплювач

За словами Кріса, гілками сосни можна захистити вразливі рослини від морозу. Зріжте великі гілки з дерева, а потім покладіть їх на ґрунт, щоб забезпечити ізоляцію та знизити рівень промерзання ґрунту.

Лайфхак 4: підтримка для молодих рослин

Кріс рекомендував очистити гілки від хвої і використовувати їх для підтримки ніжних і молодих рослин під час зимових вітрів і морозів. Щоб запобігти пошкодженню коренів, посадіть кілки приблизно на два-три дюйми від стебла рослини. Не забувайте встановлювати кіл під кутом, щоб забезпечити рослині кращий захист від вітру.

Лайфхак 5: ароматичні саше

Хвоя ялинки має насичений аромат, що робить її чудовим доповненням до ароматичних саше. Просто додайте голки в невеликі пакетики з різнотрав’ям та зав’яжіть зверху стрічкою, перш ніж покласти їх у шафу для свіжого аромату.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: