Завантаження ...
banner
banner

Їх не можна їсти на голодний шлунок: подробиці

Їх не можна їсти на голодний шлунок: подробиці фото

Ви напевно знаєте, що свіжий сік не варто пити натщесерце, але лише ним перелік небезпечних для шлунка продуктів не обмежується! Дріжджі, що входять до складу булочок, дратують стінки шлунка і викликають підвищене газоутворення. Які ще продукти небезпечно або ж некорисно споживати на порожній шлунок - читайте у матеріалі, - пише prostoway.


Солодощі

Потрапивши до шлунка, солодка їжа викликає викид інсуліну. Для підшлункової залози це як грім серед ясного неба: зі стану повного спокою потрібно перейти в режим аварійної роботи. Це може призвести до збоїв у роботі травної системи, а при тривалому зловживанні солодким натщесерце – до діабету.

Йогурт та інші кисломолочні продукти

Заради справедливості відзначимо, що особливої шкоди йогурт або кефір натще не принесуть, але… і користі теж. Соляна кислота, що знаходиться в шлунку, вбиває всі корисні бактерії, тому ця їжа перетворюється для організму просто на баласт.

Груші

Груба клітковина, на яку багаті груші будь-якого сорту, дуже гарна для кишечника, але для цього його потрібно «розігнати» іншою їжею. Тому як десерт груша – практично ідеальний вибір, а натщесерце вона дасть відчуття тяжкості в шлунку і може навіть пошкодити його слизову.

Помідори

Томати багаті на дубильну кислоту, яка при контакті з соляною (шлунковим соком) підвищує кислотність середовища настільки, що може призвести до виразки.

Банани

Багаті магнієм, банани дуже корисні для організму, але якщо ти почнеш свій день з бананового смузі або додаси банан у кашу, магній засвоиться занадто швидко, а для серцевого м’яза це зайва загроза.

Огірки та інші зелені овочі

Не варто починати день із салатів взагалі: у сирому вигляді овочі перетравлюються повільно, а якщо достатня кількість шлункового соку ще не виробилася — дуже повільно, і поки організм почне розщеплювати кислоти, що входять до складу овочів, вже створиться сприятлива ситуація для виникнення печії.

Глід

Компот або відвар глоду часто рекомендують при нестачі вітаміну С, і це цілком виправдано. Однак – не на голодний шлунок, кислотність підскочить до небезпечних значень.

Молоко та сир

Багаті білком продукти хороші лише у поєднанні з клітковиною. Інакше організм моментально розщепить протеїни на марні складові та утилізує.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: