Завантаження ...
banner
banner

Вічно молоді: харчові звички, які уповільнюють старіння

Вічно молоді: харчові звички, які уповільнюють старіння фото

Правильне харчування є ключем довгого та щасливого життя. Якщо приймати необхідні компоненти і достатньо висипатися, це буде профілактикою багатьох хвороб, які пов'язують зі старінням. Наша стаття не претендує на загальне розкриття теми, але розповість вам про основні принципи здорового прийому їжі, - пише Storinka.


УНИКАЙТЕ ОБРОБЛЕНОГО М'ЯСА

Ряд досліджень виявив зв'язок між вживанням великої кількості переробленого м'яса та поганим здоров'ям. Гарвардське дослідження показало, що вживання однієї порції обробленого м'яса на день, такого як бекон, ковбаса та м'ясні делікатеси, було пов'язане з підвищенням ризику серцевих захворювань на 42% та підвищенням ризику діабету на 19%. Інше дослідження показало, що перероблене м'ясо підвищує ризик розвитку раку товстої кишки.

ЇЖТЕ ФРУКТИ ТА ОВОЧІ, ОСОБЛИВО СИНЬОГО КОЛЬОРУ

Незважаючи на те, що не існує універсального інгредієнта, який у будь-якому випадку зробить вас здоровим, варто все ж таки звернути увагу на чорницю. Одне дослідження показало, що вживання еквіваленту чашки чорниці щодня знижує кров'яний тиск.

Більшість із нас не може щодня з'їдати чашку чорниці. Але урок полягає в тому, щоб додати до свого раціону фрукти та овочі темного кольору — чорницю, вишню, шпинат та капусту. Вони багаті на поживні речовини, клітковину і каротиноїди.

ВІДМОВТЕСЯ ВІД УПАКОВАНИХ ПРОДУКТІВ

Як дізнатися, чи оброблено їжу? Хорошим показником є наявність упаковки, яку необхідно розкрити. Подумайте про чіпси, батончики мюслі, нездорову їжу, фаст-фуд, заморожену піцу і т. д. Є, звичайно, деякі винятки з правил. Деякі цілісні, необроблені продукти, які є корисними для вас, поставляються в упаковках за потребою. Подумайте про горіхи, яйця, оливкову олію і молоко, і це лише деякі з них.

НАМАГАЙТЕСЯ ЖИТИ ЗА ПРАВИЛОМ ОДНОГО ІНГРЕДІЄНТА

Якщо упакований продукт містить тільки один інгредієнт (наприклад, фарш з індички), це цілком розумний вибір.

А ДОБАВКИ?

Дослідження дослідження, здавалося, спростовували користь від прийому добавок. Найкраща порада: заощаджуйте гроші, які ви витратили б на них, і інвестуйте в нову пару взуття для ходьби, абонемент у тренажерний зал або смачну здорову їжу з родиною та іншими близькими. Всі вони, ймовірно, зроблять більше для вашого емоційного та фізичного здоров'я, ніж добавки.

Як повідомляв MYNIZHYN, щоб ефективно худнути, в першу чергу важливо «розігнати» та налагодити метаболізм. Саме здоровий обмін речовин допомагає нам спалювати максимальну кількість калорій навіть під час відпочинку, найбільш ефективно «добувати» корисні речовини з їжі і просто залишатися красивими і здоровими, але іноді як слід розігнати метаболізм заважають міфи, які не мають нічого спільного з правдою, але все одно сильно заважають нам худнути. Перевірте, чи не вірите ви випадково в деякі з них.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: