Завантаження ...
banner
banner

Сім причин, чому розлучення краще за нещасливий шлюб

Сім причин, чому розлучення краще за нещасливий шлюб фото

За статистикою, кожен 4-й шлюб закінчується розлученням.
Пережити крах сім’ї досить складно, але стосунки, що не склалися, відкривають вам світ нових можливостей.


Пише zatyshok

Ці 7 причин змусять вас по-новому подивитись на такий складний період у житті, як розлучення.

1. У вас з’явиться шанс зустріти “ту саму” людину

Перебуваючи у шлюбі, ви інстинктивно уникаєте нових знайомств, щоб не викликати ревнощів вашої другої половинки. Але що якщо ваші стосунки нещасливі? Ви позбавляєте себе можливості зустріти людину, з якою дійсно захочете перебувати поряд. Пройшовши через розлучення, ви відкриєте собі нову перспективу створення міцної сім’ї. Доведено, що повторні шлюби розпадаються набагато рідше за перші, тому що у вас вже є досвід і ви точно знаєте, кого хочете бачити поруч із собою.

2. Ви направите свою енергію на ріст особистості

Нещасливий шлюб часто призводить до емоційного вигоряння та спустошення. Цей німий біль змушує вас забути про себе. Ви вже й не згадаєте, які заняття та захоплення приносили вам раніше насолоду. Коли востаннє ваші цілі та бажання збігалися… Просто запитайте у себе, чи приносить вам радість життя, яким ви живете сьогодні? Якщо ні, можливо, настав час щось кардинально змінити? Нещасливі стосунки змушують вас відмовитися від того, чим ви дійсно хочете займатися, від речей, на які ви заслуговуєте. Пройшовши через розлучення, ви перенаправите свою енергію зі стосунків, які більше не працюють, на ті сфери життя, в яких ви хочете розвиватися.

3. Ви відчуєте себе щасливішим

Як не парадоксально це звучить, але після розлучення ви відчуєте себе щасливою людиною. Життя надто коротке, щоб витрачати його не на тих людей і нездорові стосунки. То навіщо ж жити у шлюбі, якщо він робить вас нещасними? Можливо, настав час йти далі? Звичайно, спочатку розлучення стане для вас важким випробуванням, але, пройшовши через нього, ви відчуєте полегшення і відкриєте новий, щасливий розділ у своєму житті. Дослідження довело: чоловіки та жінки отримують набагато більше задоволення від життя після того, як розлучаться.

4. Ваші діти теж стануть щасливішими

Багато людей продовжують жити у нещасливому шлюбі виключно заради дітей. Проте це погана ідея. Справа в тому, що діти часто стають свідками ваших сварок та поганого настрою. Все це позначається і на їхньому емоційному стані теж. Крім того, у майбутньому вони можуть зіткнутися з нездоровою лінією поведінки у стосунках, бо бачили це у власній родині. Набагато важливіше зберегти пошану один до одного і зважитися на розлучення. Адже якщо щасливі батьки, то щасливі діти.

5. Ваше здоров’я покращиться

А ви знали, що нещасливі конфліктні стосунки впливають гірше на ваше здоров’я, ніж самотність? Перебуваючи у шлюбі, який вас не влаштовує, ви скоріше сп’єтеся чи заробите хронічний стрес. Крім того, нездорові стосунки провокують розвиток серцево-судинних захворювань, артриту, діабету, знижують імунітет і навіть можуть спричинити рак! Також доведено, що невеликі ранки та дрібні порізи на шкірі затягуються на 40% гірше у тих, хто живе у нещасливій родині. Воно вам треба?

6. Ви станете краще виглядати

Розлучення може позитивно позначитися на зовнішньому вигляді. Навіть якщо ви не кинетеся посилено худнути або робити собі ботокс, ви все одно помітите позитивні зміни. Багато людей, які пройшли через розлучення, зізнаються, що внутрішньо переродилися і стали краще почуватися. А внутрішній баланс неминуче відбивається на обличчі. До речі, часто зміна сімейного стану мотивує людей зайнятися спортом, оновити гардероб, почати знову стежити за своєю зовнішністю. Всі ці зміни на краще. Вони піднімають самооцінку та розвивають почуття власної гідності.

7. Ви почуватиметеся комфортніше на пенсії

Рідко яке розлучення дається без фінансових втрат. Проте воно може зіграти вам на руку. Дослідження показують, що розлучені жінки, які більше не одружуються, краще почуваються у пенсійному віці. Після розлучення вони часто зосереджуються на кар’єрі та працюють понаднормово. Це позитивно впливає на заробіток, що дозволяє їм відкладати на старість більше грошей.

Раніше ми писали: Що робити, якщо у вас агресивна дитина – поради психолога

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: