Завантаження ...
banner

Їх дитина не зобов’язана виконувати: п'ять вимог батьків

Їх дитина не зобов’язана виконувати: п'ять вимог батьків фото

Батькам потрібно пам’ятати, що дитина – це, у першу чергу, особистість, а не іграшка чи боржник, котрий має щось віддати. Існують речі, які малюк зовсім не зобов’язаний робити. Детальніше про них читайте далі, — пише Затишок.

1. Не має відповідати очікуванням

Батьки хотіли виростити математика, але дитина захопилася живописом. Дорослим варто не забувати, що у них росте окрема особистість зі своїми бажаннями та здібностями, Тому варто дозволити дитині бути тим, ким вона хоче.

2. Не зобов’язана бути відвертою

Батьки можуть збудувати хороші стосунки зі своєю дитиною і її відвертість може стати вдячністю за гарне ставлення. Проте все це повинно бути за бажанням дитини. Батьки не можуть і не повинні змушувати бути відвертим.

3. Не має слухати тільки з принципу, хто старший

Дорослі бувають різними. Батьки самі мають бути зацікавленими в тому, щоб розповісти про це дитині, поки вона не зіштовхнулася з недоброчесними старшими людьми.

4. Не має відповідати вимогам

Є якась дівчинка в класі, яка вчиться краще вашої доньки? Будь-хто може зробити колесо, а ваша дитина не може? Нічого страшного в цьому немає, не сійте в дитині комплекси. Вона не повинна бути такою, як усі. У неї можуть бути свої унікальні здібності.

5. Не має ділитися, якщо не хоче

У дитини має бути бажання поділитися іграшкою або смаколиками з іншими дітьми чи дорослими. Якщо його поки немає, нічого страшного. Не змушуйте ділитися, інакше у дитини так і не сформується бажання ділитися і допомагати.

Як повідолмляв MYNIZHYN, настають моменти, коли необхідно проявити твердість характеру по відношенню до дитини, яка дозволяє собі непрощенні речі. Якщо цього не зробити, то ви ризикуєте виростити егоїста і деспота, котрий буде зневажати батьків з раннього віку. Які вчинки дітей, які не можна не тільки заохочувати, а й прощати їх — читайте у матеріалі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: