Завантаження ...
banner
banner

11-річний Ярослав, хворий на дифтерію, одужує

Хлопчик був у дуже тяжкому стані у реанімації Чернігівської обласної дитячої лікарні

дифтерія, Ярослав Божок, «Вісник Ч», Тамара Кравченко

Хлопчик був у дуже тяжкому стані у реанімації Чернігівської обласної дитячої лікарні.

— Дитина, наперекір діагнозу, наперекір усьому, одужує. Ми все зробили для цього, — говорить головний лікар Чернігівської обласної дитячої лікарні Олександр Карета. — Але радіти рано. Дифтерія дуже підступна ускладненнями.


Ярослав ще у реанімації. В інфекційному відділенні мати, 42-річна Тетяна, і двоє дітей: син Денис 2015 року народження і донька Марина 2012 року. В інфекційному відділенні Ніжинської центральної районної лікарні чоловік Тетяни Іван.

Дифтерія лабораторно підтвердилася у чотирьох із сім’ї Божок, повідомляють фахівці державної установи «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». А саме у матері, батька, двох синів. Усі четверо не щеплені. У доньки дифтерійна паличка, або бацила Леффлера, не висіялася. Захворювання протікає у найлегшій формі. Катаральна дифтерія з невеликим почервонінням та набряком мигдалин.

14-17 липня санепідеміологи обстежили людей у Кропивному.

— Ні в діда, ні в баби з родини хворих, ні в інших односельців дифтерії, слава Богу, не виявили, — говорить Володимир Орел, сільський голова Ніжинського, села, якому підпорядковане Кропивне.

З початку року в області це перші випадки небезпечної хвороби. В Україні, до нашої сім’ї, з початку року на дифтерію перехворіло троє.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: