Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські перевізники йдуть на радикальні кроки

Ніжинські перевізники наполягають, що незатверджений тариф не дає перевізникам приводити до ладу свої автобуси, оскільки це потребує значних затрат


Ніжинські перевізники наполягають, що незатверджений тариф не дає можливості приводити до ладу автобуси, оскільки це потребує значних затрат, а коштів на капітальний ремонт  та обслуговування автотранспорту бракує.

На черговому засіданні виконавчого комітету перевізники вкотре звернулися до членів виконкому із проханням переглянути тариф на проїзд та питання пільгових перевезень.

Окрім супутніх причин щодо підняття вартості проїзду, на які вже неодноразово звертали увагу перевізники, з учорашнього дня вкотре піднялася ціна на газ-метан.

«Перевізники в критичній економічній та фінансовій ситуації. Вистачає грошей лише на зарплату та на податки. Існує значна заборгованість автозаправочним станціям за використане паливо. Субвенція за пільгове перевезення йде із значним запізненням» – говорити Валентина Корабель.

«Ми просимо виконавчий комітет  Ніжинської міської ради переглянути тариф на перевезення пасажирів у громадському транспорті. Із таким проханням зверталися неодноразово, проте бачимо що жодної реакції на наші звернення немає, – каже керівниця ТОВ «Пассерсівс», – тому перевізники просто вимушені вдатися до радикальних мір, і офіційно заявляємо, що з 5 серпня скорочуємо автортанспорт на лінії, скорочуємо маршрутну сітку, а також змушені обмежити пільгове перевезення пасажирів у Ніжині: буде виділено по 4 пільгові місця на один рейс в автобусах марки ПАЗ, та по 2 – в РУТА, всі решта оплачуватимуть вартість проїзду у повному обсязі.

На даному етапі затримується результат обліку пасажиропотоку, який було проведено в Ніжині. "Проте, вже за попередніми даними відомо, що згідно резельтату вартість проїзду буде значно високою, та в будь-якому випадку не буде затверджено виконавчим комітетом, – каже Валентина Михайлівна, – але ми не вимагаємо тієї вартості, що подадуть в розрахунках. Тариф дня ніжинських пасажироперевізних підприємств в межах 6 грн буде задовільним, для того аби підприємства могли хоч якось існувати, закуповувати запчастини, ремонтувати автобуси. Ми не говоримо вже про оновлення рухомого складу".

Також повідомляється, що на сьогоднішній день перевізники виступили із акцією протесту щодо підняття ціни на газ. На АЗС, де щодня заправляются автобуси, зїхалися маршрутки з Ніжина, де водії та перевізники вимагають не піднімати ціну на газ.

«Ми ще раз звертаємося до міської ради, до членів виконавчого комітету аби підтримали прохання перевізників та вирішили питання позитивно аби не допустити розвалу пасажироперевізної галузі Ніжина, так як це трапилося ще 17 років тому із АТП 17406 в Ніжині» – каже Валентина Михайлівна.

За матеріалами nizhynnews.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: