Завантаження ...
banner
banner

Медиків ніжинського пологового будинку звинувачують у смерті немовляти

Проти лікарів Ніжинського пологового будинку відкрито кримінальне провадження за ст.аттею 140 ККУ (Неналежне виконання професійних обов’язків) . У травні 2018 року місцева жителька втратила дитину. Немовля народилося мертвим

Пологовий будинок, смерть немовляти

Проти лікарів Ніжинського пологового будинку відкрито кримінальне провадження за статтею 140 ККУ (Неналежне виконання професійних обов’язків). У травні 2018 року місцева жителька втратила дитину. Немовля народилося мертвим.

Про це повідомляє Високий Вал

Родина вважає, що виконувала усі настанови і вимоги лікарів. Жінка регулярно проходила обстеження. Лікарі запевняли, що з дитиною все добре. Навіть, тоді, коли породілля стала погано себе почувати. Були проблеми з тиском та набряком ніг.  УЗД показало обвиття пуповиною шиї дитини, та лікарі, зі слів жінки, запевнили, що нічого серйозного немає.

Трагічного дня ніжинка відчула біль внизу живота і разом з чоловіком поїхала до пологового будинку. Та дитина народилася мертвою. Згідно з довідкою, смерть плода настала внаслідок внутрішньоутробної гіпоксії в термін 35 тижнів.

Наразі призначено судово-медичну експертиза. Детальніше можна почитати в ухвалі ніжинського суду.

Нагадаємо, це не перший подібний випадок  у Ніжинському пологовому будинку, Так, 2016 році було розпочато кримінальне провадження проти лікарів ніжинського пологового будинку також по статті 140 ККУ, але чим закінчилася справа, невідомо.

Окрім того, у 2017 році медичного працівника Ніжинського пологового будинку було звинувачено в неналежному виконанні своїх професійних обов’язків унаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило смерть новонародженої дитини. Детальніше в ухвалі суду. Судові дії у даній справі тривають.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: