Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська ОДПІ пропонує платникам звірити дані щодо об’єктів житлової нерухомості

Власників житлової нерухомості – фізичних осіб запрошують до Ніжинської ОДПІ за місцем розташування об’єктів нерухомості для звірки інформації про майно у базах даних.

Власників житлової нерухомості – фізичних осіб запрошують до Ніжинської ОДПІ за місцем розташування об’єктів нерухомості для звірки інформації про майно у базах даних.

Начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Ніжинської ОДПІ Ольга Лукащук зазначила, що процес попереднього з’ясування інформації щодо власників житла, яке підлягає  оподаткуванню, зініційовано тим, щоб уникнути непорозумінь та некоректного нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

По темі: Оголошено конкурс з відбору кандидатів на посади у Ніжинській ОДПІ
 
Власники нерухомого майна мають право самостійно звернутися до податкової інспекції, насамперед, з тим щоб встановити достовірність наявних у інспекції даних. Умови оподаткування нерухомого майна відповідно до законодавчих норм змінювалися, а наявні інформаційні ресурси не завжди точно відображають як повну картину щодо власників нерухомого майна, так і площу об’єктів оподаткування.
 
Крім того, нагадують, що фізичні особи в 2015 році будуть сплачувати податок на нерухомість за 2014 рік та ставками, які діяли в 2014 році. Протягом 60 календарних днів з дня отримання повідомлення – рішення від органу ДФС власники нерухомості зобов’язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.
 
Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 кв. метрів, різними видами нерухомості загальна плаща, яких сумарно перевищує 370 кв. метрів.
 
За загальну площу житлової нерухомості, що перевищує 90 кв. метрів для квартир, 180 кв. метрів для будинків, 270 кв. метрів для різних видів об’єктів житлової нерухомості, а також за нежитлову нерухомість податок на нерухоме майно громадяни , сплачуватимуть вже у 2016 році. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: