Завантаження ...
banner

У Ніжині зібрались бджолярі: про що говорили і до чого закликали

Вже багато років поспіль бджолярі Сіверщини на чолі з головою ГО «Спілка бджолярів Ніжинщини» Петром Балашем збираються взимку, аби обговорити важливі питання пасічницької справи, поділитися знаннями

бджолярі, зібрання

Вже багато років поспіль бджолярі Сіверщини на чолі з головою ГО «Спілка бджолярів Ніжинщини» Петром Балашем збираються взимку, аби обговорити важливі питання пасічницької справи, поділитися знаннями та досвідом й підготуватися до нового сезону.

Безпосередньо Петром Івановичем кожного року запрошуються науковці, а також професіонали бджільництва.

Тому 12 січня, в актовому залі ЗОШ №2 була проведена наукова конференція, що об’єднала не лише пасічників Ніжинського району, а й всієї Чернігівщини.

Почесними гостями зібрання були голова «Обласного об’єднання бджолярів Чернігівщини» Ігор Сокоринський, Володимир Малихін заслужений пасічник України, автор книжок про бджільництво  та настоятель Покровського храму отець Михаїл Якубів.

У ході конференції Ігор Сокоринський наголосив на важливості спільних, скоординованих дій, що допоможуть покращити продуктивність діяльності пасічників Сіверщини.

Були заслухані цікаві та змістовні лекції Володимира Малихіна на актуальні теми зимівлі бджіл, підготовки до нового сезону, виготовлення та правильне збереження маточного молочка та гомогенату.

Петро Балаш, голова ГО «Спілка бджолярів Ніжинщини» зазначив: «З огляду на ситуацію, яка склалася з медоносними рослинами в нашому регіоні та масову оранку полів та засівання їх культурами, які не становлять великої цінності для бджільництва, закликаю всіх пасічників, а також любителів меду та апіпродуктів активно висаджувати медоносні дерева та кущі».

Також Петро Іванович наголосив на важливості подібних конференцій, адже вони дають змогу удосконалювати практичні та теоретичні знання пасічників Ніжинщині, що у свою чергу безпосередньо впливає на якість апіпродуктів району.

Також Петро Балаш згадав, як два роки тому особисто взяв участь у висадці липового парку на території ЗОШ №2, адже Спілка Бджолярів Ніжинщини вже давно співпрацює з керівництвом школи. Тому не даремно для проведення конференції був вибраний актовий зал цієї школи. 

Наразі учасники конференції щиро вдячні за сприяння у проведенні заходу особисто Станіславу Крапив’янському начальнику Управління освіти Ніжинської міської ради та Людмилі Матях, директору ЗОШ №2.

Джерело: Нежатин 

бджолярі, зібрання

бджолярі, зібрання

бджолярі, зібрання

бджолярі, зібрання
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: