Завантаження ...
banner
banner

Професор Гоголевого вишу отримав державну нагороду

28 лютого в стінах Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя на засіданні вченої ради ректор університету Олександр Самойленко вручив нагрудний знак «За наукові та освітні досягнення» Сергію Потапенку

нагорода, професор, Гоголевий виш

28 лютого в стінах Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя на засіданні вченої ради ректор університету Олександр Самойленко вручив нагрудний знак «За наукові та освітні досягнення» Сергію Потапенку – завідувачу кафедри германської філології, професору. 

Щиро вітаємо Сергія Івановича з нагоди відзначення державною нагородою! Нехай Ваш багаторічний досвід, невичерпний інтелектуальний потенціал і надалі служитимуть на благо університету та України!

нагорода, професор, Гоголевий виш

Довідково:

Нагрудний знак «За наукові та освітні досягнення» — має найвищий ступінь серед відзнак, запроваджених Міністерством освіти і науки України.

Потапенко Сергій Іванович - завідувач кафедри германської філології, доктор філологічних наук, професор

Закінчив факультет англійської мови Ніжинського педагогічного інституту ім. М.В. Гоголя у 1981 році.

Працює у Ніжинській вищій школі з 1984 року на посадах викладача англійської мови, доцента (з 1995 р.), завідувача кафедри германської філології (1998 – 2001, з 2005 по цей час).

Викладає курси: основи когнітивної лінгвістики; теорії основної іноземної мови; спецкурс з медійного дискурсу.

Захистив кандидатську дисертацію на тему "Риторический аспект функционирования детерминативов английского языка" (1991), докторську дисертацію на тему "Орієнтаційний простір сучасного англомовного медіа-дискурсу (досвід лінгвокогнітивного аналізу) " у 2008 році.

Основні напрями наукових досліджень – дискурс-аналіз, когнітивна лінгвістика, когнітивна риторика, медіалінгвістика.

Опублікував понад 200 наукових і навчально-методичних праць.

Підготувала: Тіна Кошелевська, ndu.edu.ua
Фото автора
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: