Завантаження ...
banner

На Чернігівщині за тиждень затримали 12 браконьєрів

За тиждень поліцейські Чернігівської області разом із єгерями затримали 12 чоловіків, які попри заборону вийшли на полювання за дикими гусями

За тиждень поліцейські Чернігівської області разом із єгерями затримали 12 чоловіків, які попри заборону вийшли на полювання за дикими гусями.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Зловмисникам доведеться сплатити шість тисяч гривень штрафів та позбутися зброї.

Максимальна санкція за порушення правил полювання без належного дозволу або в заборонений час — конфіскація зброї та позбавлення права полювання строком на 3 роки (ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Заборона весняного полювання спричинена скороченням поголів’я диких гусей, які навесні мігрують через територію України та перетинають Чернігівщину.

Дотримання заборони контролюють мобільні групи, які стартували 19 березня. До складу кожної входять поліцейські дозвільної системи управління превентивної діяльності поліції області та представники Чернігівського управління лісового та мисливського господарства.

Поліція попереджає, що порушникам варто задуматися над наслідками своїх дій. В разі їх затримання в мисливських угіддях із здобиччю розмір матеріальної відповідальності становитиме 2040 гривень, плюс 2000 гривень за кожного здобутого птаха.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: