Завантаження ...
banner

Бійці 13-го батальйону попросили президента провести обіцяну ротацію та демобілізацію

Частина 13-го мотопіхотного батальйону озвучила публічне звернення до президента України та головнокомандувача ЗСУ Петра Порошенка. Зокрема військові зазначають, що президент обіцяв ротацію для тих, хто побував в боях під Дебальцевим.



Частина 13-го мотопіхотного батальйону озвучила публічне звернення до президента України та головнокомандувача ЗСУ Петра Порошенка. Зокрема військові зазначають, що президент обіцяв ротацію для тих, хто побував в боях під Дебальцевим.
 
"Наш батальйон брав участь в боях за Вуглегірськ, Дебальцеве, Комуна, Булавінське, Луганське. Де ми вели бої з переважаючими силами противника. Половина нашої бойової техніки була знищена незважаючи на це ми продовжували вести бої допоки командування нашого батальйону дало наказ відступати… Після відступу в Артемівськ наш президент (головнокомандуючий) в усній формі пообіцяв, що всі підрозділи, які захищали район Дебальцевого, підлягають ротації. В зв'язку з тим, що усна обіцянка або
наказ головнокомандуючого (які були зафіксовані засобами масової інформації) є обов’язковими до виконання, ми не розуміємо чому до цих пір усний наказ головнокомандуючого не виконаний"
, – йдеться у зверненні.
 
Частина бійців батальйону відзначає, що серед них більше половини підлягає демобілізації. Інакше їх звільнять з роботи. При цьому документи учасника бойових дій та інформації про поранення для військових, які ще до Дебальцевого служили у Луганській області з травня 2014 року, - не готові.
 
"Окрім цього є проблема з технічним забезпеченням. Техніка яка є в наявності в батальйоні – це насамперед вантажна техніка для перевезення особистого складу і речей. Бракує протитанкової зброї. Забезпечення запчастинами для техніки здійснюється в основному волонтерськими організаціями. Прямого, центрального забезпечення запчастинами не існує. В умовах війни це впливає на боєздатність і мобільність підрозділу", – наголосили у батальйоні.
 
Бійці також повідомили і про відсутність зв’язку між підрозділами та бригадами.
 
"Іноді підрозділи української армії помилково обстрілюють інші підрозділи української армії тому що немає зв'язку один з одним. Командування сектору просто не попереджає командування батальйону що в бік його позицій іде інший підрозділі", – відзначають військові.
 
При цьому у батальйоні наголошують, що готові продовжити захищати цілісність країни, однак невирішеність зазначених проблем значно знижує їхню ефективність.

hromadske.tv
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: