Завантаження ...
banner
banner

Україна – ПЕРЕМОЖЕ!

У День Святої Трійці – одного з головних християнських свят, яке українці відзначали 16 червня, – рідну Чернігівщину відвідав Лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Разом зі своїми соратниками помолився

ІМІДЖ


Олег Ляшко, Олег Бузун

У День Святої Трійці – одного з головних християнських свят, яке українці відзначали 16 червня, – рідну Чернігівщину відвідав Лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Разом зі своїми соратниками помолився за багатостраждальну Україну, за мир і єдність, за щастя кожного з нас. Запалюючи свічки у козелецькому Свято-Вознесенському храмі Православної церкви України, який передала релігійній громаді Чернігівська обласна рада за підтримки фракції РПЛ, Олег Ляшко попросив у Господа Божої благодаті, праведності, чистоти, святості. Отець Ярослав благословив на добрі справи всіх, хто щиро вірить у перемогу України і справедливість.

Наразі у церкві повним ходом тривають ремонтні роботи, скрізь стоять ліса і пахне свіжими будівельними розчинами. Проте богослужіння в храмі не припиняли, й сьогодні тут зібралися віряни, аби провести молебень з нагоди великого свята Трійці. 

– Це історичний храм, він був зведений аж 150 років тому, – зазначає Олег Ляшко. – Завдяки рішучим діям нашої команди, голові фракції нашої партії в облраді, керівника виконкому Радикальної партії Олега Авер’янова та депутата обласної ради Олени Шинкаренко церкву вдалося врятувати від руйнації. Ми добилися передачі її з балансу обласної ради нашим вірянам в місцеву громаду. Заходячи в храм, звернув увагу на новенький пандус біля ганку. Такі речі не можуть не вражати. Справжня повага до тих, хто пересувається на візку. Це можливість духовно зцілитися й поспілкуватися з Богом усім без винятку. У таких надважливих дрібницях і є вся сутність. Ми допоможемо завершити ремонтні роботи, адже це надзвичайно важливо, що ми маємо Українську церкву і Український храм в Козельці, і що можемо рідною мовою звертатися до Господа. 

– Справді, в Україні має бути єдина Українська православна церква, бо ж українці, як ніхто, на це заслужили, – вважає Олег Авер’янов.

– Крім того, у нас є мова! І взагалі – ми маємо дбати про свою державу. Замість нас ніхто нічого робити не буде. Іншого шляху в українців немає. Я закликаю всіх жителів Чернігівщини об’єднуватися й саме так добиватися результату. Саме команда Радикальної партії на Чернігівщині є прикладом того, як повинні працювати фракції депутатів обласних рад, депутати у Верховній Раді. Нам пощастило, що у нас є справжній Лідер - наш земляк Олег Ляшко, завдячуючи якому вже третій рік поспіль виділяється не менше 120 млн. грн. на розбудову соціально-економічних об’єктів Чернігівщини. 

– Питання про передачу церкви виносили на сесію обласної ради два роки тому. Голосування, чесно-кажучи, було непростим. Бо ж спочатку підтримка з боку депутатів інших політичних сил була мало активною. Та, зрештою, нам все ж вдалося ухвалити таке історичне рішення, – додає Олена Шинкаренко.

– Одночасно з передачею храму, ви таки спасли храм. Адже він був у занедбаному, аварійному стані. Він просто б розвалився на чотири частини, – розповідає отець Ярослав. – Звичайно, що роботи у нас ще багато, наразі працюємо всередині церкви, вирівнюємо і шпаклюємо стіни. Але вже й чимало реконструювали, приміром, повністю перекрили дах.

Свято-Вознесенська церква у Козельці – одна з небагатьох культових споруд, яка була побудована в 1866–1874 роках у стилі українського барокко з ознаками архітектурного історизму та збереглася до нашого часу. 

Реванш не пройде!

Цього дня Олег Ляшко зі своєю командою завітали й на Батуринфест «Шабля» з нагоди 350-річчя заснування гетьманської столиці в Батурині. Як і зазвичай, політика радо зустрічали земляки, обіймалися, фотографувалися. Під час ярмаркування Ляшко придбав у художниці Людмили Бешун з Березанки Чернігівського району картину «Чорнобривці» та дерев’яний посуд – у народного майстра з Конотопа. Також поспілкувався з людьми. А їх нині турбує чимало проблем. 

Зокрема батько бійця Віктор Петрик з Ніжинщини просив пітримати Лідера Радикальної партії у його біді й горі та ще 3000 сімей по всій Україні. Мова про загиблих військових, яких, як кажуть, просто списали, оформили смерть як самогубство, а не загибель на війні, не бойову втрату. 

– Це вигадують для того, щоб не давати статусу, щоб не брати відповідальність держави перед батьками, дружинами, дітьми, – каже Лідер РПЛ. – Треба це зупинити і навести порядок в армії. Збирайте матерів і батьків та приїжджайте до Верховної Ради. Подбаю, щоб вас почула з трибуни вся Україна. Я буду разом з вами!

Місцева пенсіонерка пані Любов пожалілася Олегові Ляшку, що нині дуже дорого коштує переоформлення спадщини. Нещодавно жінка заплатила 10 тисяч гривень, щоб батьківські земельні паї перейшли у її власність. Якби не допомога доньки, навряд чи сама сплатила б усю суму. Пенсії ж усього – 1600 гривень.

– Тому я й добиваюся безкоштовного переоформлення паїв і будинків на дітей, – каже політик. – Щоб у селі хати не стояли з вибитими шибками, бо ж їх не можуть ні оформити, ні продати через захмарні податки. Треба, щоб це було для людей безкоштовно!

Вислухавши громадян, Олег Ляшко піднявся на сцену й акцентував увагу учасників фестивалю на те, що нині над Україною нависли такі ж загрози втратити державу, як і колись 350 років тому у Батурині:

– Нога російського реваншу грубо намагається вибивати наші двері. Ініціативи Кучми у Мінську щодо не стріляти у відповідь, коли розстрілюють терористи, щодо референдуму про дружбу з Росією та скасування закону про мову – все це ознаки російського реваншу. Їм треба не українська мова, армія, церква і держава. Їм треба гроші, які вони заробляли в Росії. Тому ми маємо об’єднуватися, щоб більше ніколи не повторювалися такі трагедії, як у Батурині.

І, щоб здолати російську агресію, українці мають бути сильними. За словами політика, будь-яка війна закінчується миром, але до нього є два шляхи: дорога поразки, яка веде до приниження і яку нав’язує нова влада, і дорога перемоги – реальний мир, який і пропонує Радикальна партія.

Гріх – не затанцювати!

По обіді представники Радикальної партії Чернігівщини та їхній Лідер Олег Ляшко прибули на багатолюдний Троїцький ярмарок у Мені. На центральній площі міста працювали різні локації. Тут можна було придбати вироби майстрів гончарного мистецтва і взяти участь у майстер-класах народних умільців. Для дітей і дорослих підготували спортивні розваги, для всіх бажаючих – куліш. Також організатори влаштували святковий концерт. До вітального слова запросили Олега Ляшка, який з радістю побажав менянам і гостям ярмарку здоров’я, достатку і великого особистого щастя! Наголосив, що й надалі захищатиме селян і відстоюватиме їхні прагнення і потреби. А медичним працівникам, які цього дня святкували своє професійне свято, політик з теплотою сказав:

– Дякую медсестричкам, санітарочкам, лікарям за те, що кожного дня рятуєте життя наших людей. Вклоняюся, що вкладаєте в роботу свою душу, що працюєте в Україні, коли інші колеги шукають іншої долі за кордоном. Спасибі! Пам’ятаю покійного головлікаря Менської рай-лікарні Петра Хомрача, хороший фахівець був, і чоловік. Царство йому небесне! Завжди приїжджаю з великою радістю у Мену, на свою рідну землю, і ціную вашу довіру. Тут справді живуть працьовиті і добрі люди. 

Олег Ляшко, Олег Бузун

А потім Олег Ляшко представив загалу кандидатів у народні депутати України від Радикальної партії по мажоритарних округах Чернігівщини. Зокрема, голову Ніжинської районної ради Олега Бузуна.

- Безперечно, Олег Бузун яскравий приклад сучасного керівника і справжнього патріота України. – підкреслив політик. - Розвиток Чернігівщини, її самоврядних територій у які маємо залучати інвестиції, питання зайнятості населення, створення робочих місць, наповнення бюджетів і взагалі популяризації інтегрованого розвитку України орієнтованого на європейські цінності й гідний рівень життя – основні цілі та завдання які ставить перед собою Олег Бузун. Я вважаю, що саме такі люди потрібні в парламенті і впевнений, що він зможе використати свій досвід і знання для спільної роботи та позитивного поступу вперед.

Ярмарок підхопив виступаючого гучними оплесками. 

А потім були танці. Який же то ярмарок без них?! Та ще й з такими гарними менянками! Під пісню «Сало» Олег Ляшко закружляв у парі, а всі навкруги раділи святу.

Ольга МИРНА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: