Завантаження ...
banner
banner

Історія зі стихійним ринком на Московській продовжується: заява в міліцію і політичний десант

Проблема стихійного ринку на Московській з недавнього часу вийшла за рамки проблема благоустрою центральної частини міста і все більше набуває політичного забарвлення. Підтвердженням цього є ряд подій, які в останній час відбулися у нашому місті.

Проблема стихійного ринку на Московській з недавнього часу вийшла за рамки проблема благоустрою центральної частини міста і все більше набуває політичного забарвлення. Підтвердженням цього є ряд подій, які в останній час відбулися у нашому місті.

2 квітня торговці зі стихійного ринку перекрили транспортний рух на Московській з вимогою отримати дозвіл на торгівлю у недозволеному місці та дали знати, що не будуть торгувати на  ярмарковому майданчику по Орджонікідзе. 
 
Наступного дня, минулої п'ятниці, 3 квітня, на нашому сайті була опублікована думка одного із читачів ресурсу про те що “кришуванням” стихійної торгівлі по вулиці Московській ніби-то займаються представники одного із місцевих осередків відомої політичної сили. 
 
Після звернення у нашу редакцію представників цієї політсили, ми вирішили зняти цю статтю з публікації для уточнення наведених у ній даних.
 
У відповідь, на редактора нашого порталу, головою місцевого осередку Радикальної партії Олега Ляшка, Олександром Безпалим було подано заяву у міський відділ міліції за нібито поширення чуток, які викликають порушення громадського порядку та паніку серед населення!

Ми розуміємо стурбованість згаданих осіб, але писати заяви у міліцію на редакторів інформаційних сайтів – це точно не те, чим можна і треба пишатися представникам будь-яких політичних сил. Зараз 2015 рік, і часи тиску на мас-медіа минули. А саме, як тиск, ми розцінюємо подібні дії політиків. Також додамо, що ми не є «кишеньковим» ЗМI жодної з політичних сил, і головна мета для нас – це правда про життя Ніжина і його розвиток. I саме тому незаангажована інформація для мешканців Ніжина – є нашим головним пріоритетом, як би кому це не подобалось. Сподіваємось, що у партійних керівників вистачить мудрості, пояснити своїм колегам, що такі вчинки зараз виглядають ганебно.
 
Після цього на офіційній сторінці політсили з'явилася публікація з приводу стихійної торгівлі по Московській у якій визнається, що вулиця не для торгівлі, але “вигнати людей не створивши законних умов неправильно”. Тобто стихійна і незаконна торгівля у центрі міста хай продовжуються далі? Також зазначимо, що місцева влада наголошує, що всі необхідні дозволи для діяльності торгового ярмарку по Орджонікідзе наявні.
 
Наступного дня у суботу 4 квітня, коли міліція, в кількості приблизно двох десятків співробітників, вийшли наводити порядок на Московській, за повідомленням “Уездных новостей”, зустрілися там із депутатом ВР від Радикальної партії Ляшка, Олегом Купрієнко, який наказав правоохоронцям повернутися до відділку, а не виконувати свої прямі обов'язки з наведення правопорядку на стихійному ринку. Також депутат запропонував зібратися вже після Великодня і обговорити питання діяльності ринку, а до того часу дав дозвіл проводити торгівлю у забороненому місці. 

Депутатський десант у Ніжин

Доки владні мужі роздумують, а можливо і ні, над вирішенням цієї проблеми, яка вже тягнеться як сумна пісня чотирилапих друзів, ніжинцям і далі доведеться терпіти весь цей сором у центрі міста, не мати змогу зробити весільне фото на фоні РАГСу, потрапити у “Будинок книги” на сходинках якого продають сир та молоко чи просто вільно пройти Московською.

Стихійний ринок на Московській
Фото: Анатолій Потапенко

Стихійний ринок на Московській
Фото: Михайло Одосовський

Стихійний ринок на Московській
Фото: Анатолій Потапенко

Редакція Mynizhyn.com запрошує всі сторони, які мають будь яку інформацію чи хочуть висловити свою думку з приводу діяльності стихійного ринку на Московській до обговорення. Ми готові надати можливість висловити свої думки і позиції всім зацікавленим сторонам, зібрати повну інформацію з цього питання та надати читачеві максимум об’єктивної інформації.

Повідомити інформацію можна на поштову скриньку mynizhyn.com@gmail.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: