Завантаження ...
banner
banner

ЖЕКом “Південний” керуватиме опонент мера

Керівником комунального підприємства ЖЕК “Південна” призначений, розпорядженням міського голови Анатолія Лінника, депутат міської ради від партії Батьківщина Юрій Хоменко. Розпорядження вже підписано міським головою.


Новоспечений керівник КП ЖЕК “Південна” Юрій Хоменко

Керівником комунального підприємства ЖЕК “Південна” призначений, розпорядженням міського голови Анатолія Лінника, депутат міської ради від партії Батьківщина Юрій Хоменко.

Розпорядження вже підписано міським головою. Це дивне призначення викликало, м’яко кажучи, хвилю нерозуміння, в першу чергу, в рядах прихильників мера. Адже Юрій Хоменко, як відомо, належить до агресивних опонентів Анатолія Лінника. І боротьба за вплив в місті в них точилася з перших хвилин призначення Лінника ще секретарем міськради.

Про самого Юрія Хоменка ніжинці знають по низці самих гучних скандалів — це і відомі справи про підробну горілку, і про фальшиве посвідчення співробітника СБУ, хамство літній жінці журналісту, та ще багато чого. Одне з останніх гучних скандалів — це його участь в подіях, які закінчилися побиттям міського голови Батурина та його дружини.
 
Анатолій Лінник прокоментував журналісту “УН” таке дивне призначення. У відповіді на питання “з яких, напевно, фахових міркувань ви підписали таке призначення?”, що якось на сесії міськради Юрій Хоменко виступив і сказав, що знає як зробити ЖЕК прибутковим. “От хай тепер попрацює, спробує” — резюмував А. Лінник.
 
- То може б ви ще в кого спитали, може хтось із ніжинців дійсно знає як зробити ЖЕК прибутковою?
 
- Ну він же сказав, що знає, хай працює
 
Виходить, щоб стати керівником комунального підприємства достатньо на сесії міськради заявити про те, що я, мовляв, хочу? Але бачимо, що депутат має першочергове право, бо він може ні в кого не питати, а просто піднятися і сказати, що йому заманеться (це тільки у випадку поведінки Ю. Хоменка). А дійсно, фахівцям (ймовірним) не дали навіть і шансу.
 
На початку кар’єри, міський голова Анатолій Лінник зарікався, що жодного призначення керівника комунального підприємства не зробить без обговорення з громадою міста. Що часи, тіпа, змінилися, тепер в нас народовладдя.
 
Кандидатура Юрія Хоменка як керівника трималася в строгому секреті і громада дізналася вже про це як Post factum.
 
Зовсім нещодавно, на сесію міської ради виносилося питання в рамках оптимізації комунальної сфери, об’єднати ЖЕКи “Південна” і “Північна”, і сам міський голова виступав як прихильник цієї ідеї. Але сесія поки що не підтримала такий крок.
 
Можемо тепер припустити, що рішення таке є всього лише тимчасовим. Не виключно, що тепер, отримавши нового керівника ЖЕКу, за домовленостями, які є популярним методом прийняття рішень, депутати можуть знову повернутися до цього питання і проголосувати його. І тоді начальником всіх ЖЕКів стане... вгадайте хто?
 
За останні дні це вже не перше працевлаштування в комунальні структури депутатів від партії Батьківщина. Сергій Охонько отримав договір субпідряду з ВУКГ на вивіз побутових відходів. Читачі пам’ятають, яка, у свій час, точилася війна навколо цієї як виявилося досить прибуткової справи.
 
На питання, чи не є таке призначення Ю. Хоменка політичним актом, міський голова категорично відповів, що ні в якому разі! Юрій Хоменко призначений на посаду керівника комунального підприємства виключно з його фахових якостей.

Ігор Волосянкін, "Уездные новости"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: