Завантаження ...
banner

Ніжин готовий до осінньо-зимового періоду на 90%?

Як наше місто зустріне осіннє-зимовий період, який уже не за горами? Вкотре розібратися в проблемних питаннях спробували 5 вересня на засіданні штабу по організації та контролю за підготовкою житлово-комунальних підприємств

осінньо-зимовий період, готовність, служби міста

Як наше місто зустріне осіннє-зимовий період, який уже не за горами? Вкотре розібратися в проблемних питаннях спробували 5 вересня на засіданні штабу по організації та контролю за підготовкою житлово-комунальних підприємств та служб життєзабезпечення міста щодо роботи в осінньо-зимовий період.

Начальник штабу Г. Олійник нагадав присутнім ситуацію з мільйонними боргами ТОВ "НіжинТеплоМережі", яку, втім, назвав складною, але контрольованою. 
Прикро, що не всі комунальні служби міста з'явилися на засідання. Так, були відсутні представники газового господарства, РЕМу та Телекому.

Керівники житлово-комунальних підприємств та об’єктів соціальної сфери прозвітували про стан  готовності до осінньо-зимового періоду.

Роботи на центральній магістралі Ніжина завершені

Заступник директора з експлуатації ТОВ «НіжинТеплоМережі» Микола Арендар прозвітував: «Із 14 наших котел до зими готові 13, із 7 теплопунктів – 6. Велику роботу провели по заміні центральної тепломережі на вулиці Шевченка (ця магістраль забезпечує теплом 40% Ніжина). Роботи закінчені, мережу вже випробували».

Тротуари взимку посипатимуть щебенем, а чиститимуть квадрациклами 

Керівник КП «ВУКГ» В. Корман заговорив про наболіле: «Для повноцінного прибирання снігу потрібен новий грейдер. Той, що є,  підготовлений, але зиму не витягне». Міський голова А. Лінник нагадав, що як тільки буде реалізовано кошти від продажу міської лазні, це питання буде закрите.

«Із 8 одиниць техніки для зимового прибирання підготовлено 7, 2 – в  стадії підготовки, – продовжив В. Корман. – Уже завезли частину соляно-піщаної суміші з минулого року, завозимо перший вагон солі, другий ще чекає в Дарниці, в понеділок плануємо приготувати 750 тон суміші». 

Також В. Корман запропонував закупити відсів щебеню, перемішати його з сіллю і посипати тротуари у пропорції 1/7. Ця суміш не буде так бруднити взуття, як соляно-піщана. Закупити потрібно 30-40 тон, ціна з доставкою – 30 тисяч грн. На підприємстві є дві одиниці техніки, які розкидають взимку пісок, тож із цією сухою сипучою сумішшю впораються. Пропозицію визнали слушною. "Пора відходити бід бруду», – підсумував Г. Олійник.
 
Владислав Адольфович звернувся з проханням виділити 180 тисяч грн.,  щоб можна було замовляти техніку для зимового прибирання «на стороні». «Бо дороги почищені, а тротуари залишаються неприбраними, – наголосив В. Корман. –  І деякі підприємства готові взимку надавати квадрацикли для розчистки тротуарів: вони меневрові, пройдуть всюди. Тож можна залучати людей до зимового прибирання». 
 
Вибоїни по Овдіївській та Богуна залишаються? 

Директор КП «Керуюча компанія "Північна» Дмитро Шаповалов серед проблемних питань назвав вибоїни по вулиці Овдіївська та Богуна. На зборах мешканців цього мікрорайону було запропоновано на місці вибоїн вимостити  плити. Проте ніжинці не погодилися. Справа в тому, що плит вистачить лише на  60 метрів, і залишиться непокрита площа.

Ремонт щитової в пологовому погодити з дитячою поліклінікою

Прозвітували представники галузі медицини. Перехід між лікувальними закладами (єдине медичне містечко) міська лікарня планує завершити в цьому місяці. Проведено екстрений ремонт аварійного водопроводу в головному корпусі. 
А у пологовому розпочинають робити ремонт щитової. Ці роботи, в основному, можна проводити лише у вихідні дні. На час проведення ремонтних робіт електроживлення буде відключатись. Було акцентовано увагу на тому, щоб погодити час відключення з дитячою поліклінікою, адже там у кабінеті щеплення зберігаються вакцини, для яких необхідна стала, точно визначена температура. 

Зі слів керівників, підприємства та установи міста готові до роботи в осінньо-зимовий період на 90%. Побачимо?

Валентина Пильник
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: