Завантаження ...
banner

Як ніжинці відсвяткували День Десни і виграли гроші

Основне дійство найекологічнішого заходу басейну Десни розгорнулося на Пекарівській кручі поблизу селища Сосниця. На Дні Десни ніхто не залишився голодним, адже протягом всього свята тривав кулінарний

День Десни, святкування, ніжинці

Основне дійство найекологічнішого заходу басейну Десни розгорнулося на Пекарівській кручі поблизу селища Сосниця.

На Дні Десни ніхто не залишився голодним, адже протягом всього свята тривав кулінарний конкурс на кращу рибну юшку від представників Сосницької селищної ради та п’яти міжрайонних управлінь водного господарства басейну Десни (Чернігівського, Сосницького, Борзнянського, Ніжинського, Корюківського).

Кожен бажаючий міг оцінити рибний кулінарний шедевр і відзначити свого фаворита у грошовому еквіваленті. Для цього біля кожної локації з юшкою знаходився спеціальний горщик, куди люди «віддавали свої голоси». Стартова ціна голосування – одна гривня.

Глядачам найбільше припала до душі рибна юшка від спеціалістів Ніжинського МУВГ. Переможець отримав гроші, зібрані всіма учасниками змагання, а це близько 5 тисяч гривень.

Окрім того, наші кухарі готували дуже смачний плов та куліш. Загалом за день частувань смаколиками від водогосподарників пригостилося близько тисячі гостей.

Найважливішим екологічним дійством, головною родзинкою відзначення Дня Десни, стало маштабне зариблення річки Десна. Всього водний біоресурс поповнять дві тони товстолобиків та майже дві тони мальків коропу.

За матеріалами Деснянського басейнового управління водних ресурсів 

День Десни, святкування, ніжинці

День Десни, святкування, ніжинці

День Десни, святкування, ніжинці
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: