Завантаження ...
banner
banner

Екологічну ситуацію в Ніжині розгляне Міністр охорони здоров’я України та правоохоронні органи

На позачерговій сесії сьогодні, 9 жовтня, знову повернулися до питання екологічної ситуації в Ніжині. Викиди з елеваторів СТОВ "Дружба Нова", які розносить вітер по місту, несуть в собі екологічну загрозу. Хотілося б вірити, що цього

елеватори, звернення

На позачерговій сесії сьогодні, 9 жовтня, знову повернулися до питання екологічної ситуації в Ніжині. Викиди з елеваторів СТОВ "Дружба Нова", які розносить вітер по місту, несуть в собі екологічну загрозу. Хотілося б вірити, що цього разу кроки до  вирішення цієї серйозної проблеми будуть більш дієвими.

Читайте по темі: Поки ми чекаємо, Ніжин все більше засипає червоним пилом...

Підприємство "Дружба Нова" офіційно розміщено у Варві, у Ніжині – його філіал. Депутат О. Щербак повідомив, що зараз іде повне завантаження елеваторів, це значить, що до цього часу вони працювали не на всю потужність, і саме зараз запрацюють наповну. Відповідно, викиди теж збільшаться.

Сьогодні на сесії було вирішено надіслати письмове звернення до міністра охорони здоров’я України Зоряни Скалецької.

Його зміст:

"Міська рада як представник громади Ніжина висловлює глибоку стурбованість ускладненням екологічної ситуації в місті. Надходять скарги мешканців кількох мікрорайонів на погіршення стану здоров’я через забруднення повітря речовинами, які утворюються внаслідок роботи елеваторних зерносушарок. На території міста осідає пил червоного відтінку, відчувається гострий сторонній запах. Особливе занепокоєння викликає той факт, що від забруднення страждають діти дитячих садків № 15, 25, 9, 21, НВК «Престиж», ЗОШ Хо 9, 15, 17. Прогулянки на вулиці в навчальних закладах стали практично неможливими через пил і сморід. На думку ніжинців джерелом отруєння навколишнього середовища можуть бути виробничі потужності СТОВ «ДРУЖБА-НОВА», які розташовані за адресою: м. Ніжин, вул. Носівський Шлях, 19а.

У вересні 2019 р. Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області надіслало лист Міністерству охорони здоров’я України щодо порушення норм Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», порушення Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів (Наказ МОЗ України 9173 від 19.06.1996 р.).

Враховуючи складність ситуації, яка загрожує здоров’ю людей, просимо в якомога найкоротший термін розглянути лист Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та надати відповідне доручення, що дозволить терміново вжити дієвих заходів для нормалізації екологічної ситуації в 70-тисячному туристичному місті".

Відповідні звернення також вирішили надіслати і до правоохоронних органів, а саме: до обласної прокуратури і Ніжинської місцевої.

Валентина Пильник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: