Завантаження ...
banner

У Ніжині не вистачає пільгових ліків. Чи вирішать проблему?

Під час розгляду проекту рішення «Про внесення змін до рішення міської ради VІІ скликання від 16 січня 2019 року № 7-50/2019 «Про міський бюджет м. Ніжина на 2019 рік» на сьогоднішньому засіданні

безкоштовні ліки, хворі

Під час розгляду проекту рішення «Про внесення змін до  рішення  міської ради  VІІ  скликання  від 16 січня 2019 року  № 7-50/2019 «Про міський бюджет м. Ніжина на  2019 рік» на сьогоднішньому засіданні  шістдесят третьої сесії  Ніжинської міської ради депутат Олег Щербак підняв питання про надання грошової допомоги людям, які серйозно хворі й дійсно цього потребують.  У першу чергу, це стосується онкохворих та людей, які мають серцево-судинні захворювання. 

«Сьогодні на моїх очах померла людина. Не  дійшла до лікарні. Ймовірно, померла від інсульту. В Ніжині не вистачає грошей на надання ліків пільговим категоріям, а ми виконуємо чиїсь забаганки», – наголосив депутат.


Читайте також:  Чоловік впав біля автобусної зупинки і помер: трагедія у Ніжині 

Головний лікар  міського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Калініченко підтвердила, що для забезпечення ліками пільговиків у місті діє дві програми: державна і міська.

безкоштовні ліки, хворі


«Дійсно, у 
міській програмі Медичного забезпечення хворих  у разі амбулаторного лікування виділених коштів не вистачає, – повідомила О. Калініченко. – На сьогоднішній рік було виділено близько 1 млн. 300 тис. грн., а потрібно – 2 млн. грн. Виділених грошей для людей, які потребують ліків за міською програмою, не вистачає".

 
Начальник фінансового відділу Людмила Писаренко зазначила, що до цього часу звернень до фінвідділу щодо виділення коштів на цю програму не було.
 
Олег Щербак підкреслив терміновість прийняття рішення, адже на кону – людські життя. Було висунуто пропозицію зняти кошти з певних видатків бюджету й перенаправити їх саме на міську Програму медичного забезпечення хворих у разі їх амбулаторного лікування

Міський голова Анатолій Лінник повідомив, що на наступне засідання сесії, яке планується провести вже за два тижні, уже буде відомо суми можливих фінансових залишків. Так, скажімо, у міській стоматполіклініці є зекономлений залишок в сумі близько 76 тис. грн. Можливо, зекономлені кошти перенаправлять на програму допомоги хворим ніжинцям.

Валентина Пильник

безкоштовні ліки, хворі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: