Завантаження ...
banner
banner

Місто невдовзі таки зможе позбутись стихійної торгівлі

22 квітня у кабінеті міського голови Анатолія Лінника говорили про припинення торгівлі на вулиці Московській та на площі Заньковецької. До участі в нараді долучились представники громадських організацій міста, податкової, міліції, санепідемстанції, ветеринарної служби,


22 квітняні у кабінеті міського голови Анатолія Лінника говорили про припинення торгівлі на вулиці Московській та на площі Заньковецької. Про це повідомляють "Уездные новости"

До участі в нараді долучились представники громадських організацій міста, податкової, міліції, санепідемстанції, ветеринарної служби, працівники різних відділів міськвиконкому та інші.
 
Анатолій Валерійович говорив, що міська влада, на жаль, не має сили припинити стихійну торгівлю поблизу ринку. А торговці з інших районів нашої області користуються цією безпомічністю й також приїздять торгувати до нашого міста.
 
Стихійна торгівля вже дійшла до абсурду — продавці продають на вулиці прямо з вантажних автомобілів над проїжджою частиною м’ясо. Торгують молочними продуктами, м’ясними та рибою прямо з землі. До того ж, тісно сусідять із торговцями, які продають отрутохімікати.
 
Мер говорив, що питання стихійної торгівлі треба вирішувати негайно, навіть якщо це буде для когось дуже боляче.
 
“Завдання зараз стоїть про створення робочої групи, яка не допустить торгівлі в незаконних місцях. Більшість ніжинців підтримує позицію міської влади щодо припинення торгівлі на Московській. А наше завдання — припинити це раз і назавжди”, — сказав А. Лінник.
 
Представники ніжинського осередку радикальної партії на нараді вели себе не досить спокійно, доводили спершу всім, що раз люди хочуть торгувати на тротуарі, то хай торгують.
Проте, коли більше не лишилось аргументів радикали запропонували вирішення проблеми — обнести вулицю Московську колючим дротом і тоді ні хто продавати свої товари під ринок не вийде й не зможе поставити свій автомобіль. Цю ідею всі присутні на нараді сприйняли з обуренням.
 
На жаль, окремо санстанція та ветслужба забороняти торгувати під ринком не можуть. Так само самостійно не може діяти податкова служба. Але, ці всі служби можуть об’єднатись у одну робочу групу й таки домогтись прибрати несанкціоновану торгівлю з вулиць міста.
 
На нараді до групи вирішили включили представника інспекції з благоустрою, правоохоронців, представників податкової, санепідемслужби, ветслужби, громадських організацій і звичайних ніжинців. Разом вони зможуть “карати гривнею” неслухняних торговців і не зовсім малими сумами, зможуть вилучати товар аж до рішення суду (а рішення суду може бути винесене аж за кілька тижнів) і т. д.
 
Також запропонували записати та прокручувати щоденно по гучномовцям звуковий ролик про небезпеку придбаних із землі продуктів.
 
І так робоча група зможе боротись із стихійною торгівлею аж поки торговці не зайдуть у ринок або не перейдуть на вулицю Орджонікідзе, де для торгівлі створені всі умови.

Дінера Бєстрєва, "Уездные новости"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: