Завантаження ...
banner
banner

Чи буде в музеї Лисянського ексклюзивний глобус?

Музейно-меморіальна кімната українського навколосвітнього мореплавця Юрія Лисянського просить відгукнутися меценатів-благодійників! Для створення нової музейної експозиції Меморіального будинку-музею нашого земляка,

Юрій Лисянський, глобус, меценати

Музейно-меморіальна кімната українського навколосвітнього мореплавця Юрія Лисянського просить відгукнутися меценатів-благодійників! Для створення нової музейної експозиції Меморіального будинку-музею нашого земляка, нащадка ніжинських козаків, Юрія Лисянського потрібен великий ексклюзивний глобус, на якому буде показано маршрут подорожі Лисянського та позначені зроблені ним відкриття. 

В Україні тільки одна львівська фірма виготовляє подібні глобуси. 
Ми зв'язалися з виробником. Нас зацікавили моделі глобусів "Класик" або "Ретро". Глобуси виготовляються за індивідуальними проектами, у тому числі - українською мовою, на оригінальній дерев'яній підставці, діаметр - 127 см.

Але такий глобус коштує дорого. Дуже дорого... Тому ми змушені звернутися за підтримкою до наших друзів-меценатів: 12 квітня - день народження нашого земляка-мореплавця Юрія Федоровича Лисянського. До цієї дати ми плануємо відкрити першу, поки що тимчасову виставку (постійну експозицію хочемо створити до 2223 року - до 350-ліття від дня народження мореплавця) у будиночку, де народився мандрівник та першовідкривач невідомих земель. Давайте разом зробимо подарунок нашому земляку, нащадку ніжинських козаків Юрію Лисянському!

Якщо у Вас є конкретні пропозиції, ми готові до співпраці і розглянемо будь-яку Вашу пропозицію. Звертайтеся у коментарях під цим дописом, повідомленнях на нашій фб-сторінці або на електронну пошту: ndulibrary@ukr.net

Текст і фото Музейно-меморіальна кімната Юрія Лисянського

Юрій Лисянський, глобус, меценати

Юрій Лисянський, глобус, меценати

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: