Завантаження ...
banner
banner

На Прилуцькій повністю замінять теплоізоляцію на трубах НіжинТеплоМереж

Сьогодні, 15 січня, на засіданніпостійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища розглянули рішення "Про погодження

теплоізоляція, заміна, НіжинТеплоМережі, інвестиційна програма

Сьогодні, 15 січня, на засіданніпостійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища розглянули рішення "Про погодження інвестиційної програми товариства з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» на 2020 рік".

На 2020 рік ТОВ «НіжинТеплоМережі» розробили інвестиційну програму на суму 2 млн. 521 тис. 48 грн.

Дана інвестиційна програма передбачає заміну насосів на деяких котельнях у Ніжині, улаштування автоматичного погодного регулювання відпуску теплової енергії на ЦТП, заміна теплової ізоляції тепломереж та інш.

Тож у 2020 році мають замінити теплову ізоляцію надземної теплової мережі від котельні Прилуцька, 133 до житлового мікрорайону протяжністю 669 метрів.

Існуюча ізоляція експлуатується з 1980 та 2000 року. В свій час була змонтована з прошивних мінераловатних матів. Зовнішнє покриття виконане частково з  фольгоізолу, а частково з руберойду. За цей час ізоляція втратила свої властивості і потребує повної заміни. 

теплоізоляція, заміна, НіжинТеплоМережі, інвестиційна програма

Фактичні втрати теплової енергії за опалювальний період досягають 780 Гкал, що на 210 Гкал більше ніж норматив для такого типу ізоляції. 

Відновлення ізоляції з мінераловатних матів не відповідає сучасним вимогам. Втрати складатимуть 570 Гкал за опалювальний період. Запропонована ізоляція – сегменти з пінополіуретану, зовнішнє покриття з оцинкованого металу товщиною 0,35 мм має термін експлуатації не менше 20 років та втрати тепла з мережі 300 Гкал за опалювальний період. 

Зниження втрат становитиме 480 Гкал за опалювальний період, або 68 тис. м3 газу. (585 тис. грн. при середній ціні газу за 2019 рік  8,59 грн. без ПДВ).

Вартість реалізації заходу становить 978 тис. грн. Термін окупності складе 20 місяців.

Комісія підтримала дане рішення, остаточно його будуть приймати депутати на сесії Ніжинської міської ради.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: