Завантаження ...
banner
banner

З 28 квітня "Мамині казки" Оксани Грек можна побачити у Києві

Неймовірними картинами Оксани Грек мали змогу декілька разів могли насолодитися ніжинці. А тепер це зможуть зробити і жителі Києва. З 28 квітня картини ніжинської художниці можна побачити в Центрі Української культури

Неймовірними картинами Оксани Грек вже декілька разів могли насолодитися ніжинці. А тепер це зможуть зробити і жителі Києва.

28 квітня у Києві, в Центрі Української культури та  мистецтва, відбудеться відкриття виставки картин "Мамині казки" ніжинської художниці Оксани Грек.


 
«Вони створені з любов’ю й теплом, аби подарувати Вам те, що живе в моєму серці» – каже Оксана.

Усе найважливіше в нашому житті відбувається раптово й непомітно. Так і живопис два з половиною роки тому підкрався тихенько, мов той кіт-муркіт, зігрівся на серці Оксани Грек та й став намурличувати казки. Тепер художниця навіть уявити не може, як би жила без цього! А полотна – мов кохані діти, яких вона носить під серцем, народжує, любить...

Перша картина «Сонечка» з серії «Мамині казки» з’явилася восени 2012 року. Оксана Грек не мала якогось навмисного задуму, конкретної ідеї. Лише інтуїція, політ душі, любов художниці до своїх донечок, задоволення від гри з кольором, фарбою та мастихіном... У процесі творчої роботи Оксана Грек стала помічати, що створюється картина, на яку хочеться довго-довго дивитися, і від того стає затишно й гарно. Спонтанна гра між фарбою та мастихіном надала картині стилю декоративного живопису. А вже за рік з’явився задум створити цілу серію подібних полотен. Таких, які б радували не лише діточок, а й дорослих. Адже немає жодної людини, яка б не хотіла бодай на мить повернутися в дитинство. Туди, де немає жодних проблем, завжди затишно й гарно і де про тебе турбуються люблячі люди.

Кожна нова, написана на полотні історія – це теплий спогад з минулого, відчуття повного щастя від того, що маєш щасливу родину та мрії про щось світле і гарне. Головним героєм у «казках» є мудрий і турботливий Кіт та дітки (зазвичай дівчатка), про яких він піклується: читає казки на ніч, годує, купає, в’яже на зиму теплі вовняні носочки… І лише іноді він дозволяє собі відпочити та поніжитися у гарбузовій джакузі за келихом теплого молока або пограти на гітарі, перебуваючи у творчому натхненні.

Пан Гарбузович (так називає кота художниця) – то є втілення батьківської або прабатьківської турботи й любові, він творець затишку і Той, Хто оберігає. Гарбузович жити не може без українського села, хоча живе у місті, зрештою він і є – дорога туди, де завжди усе найкраще. А іноді кіт – то, мабуть, і сама художниця.

«Мамині казки» – це окремий світ, сповнений щастя, тепла та миру, світла і яскравих кольорів.

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва: Київ вул. Хорива, 19-В ст. м. Контрактова площа (вихід з метро в бік Верхнього і Нижнього Валів)

Час роботи виставкового центру: Пн.-Пт. – 10:00 – 19:00 Сб. – 10:00 – 18:00 Нд. – вихідний
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: