Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські дошкільнята опинилися серед Африканських саван?

Ну, ви чули таке? У садочку №13 "Берізка" – новина! Сьогодні Тематичний День Зебри, і це чудово. Зовні ця тварина, як всім знайомі наші коні, але чомусь вся в смужках! Чи то чорні смужки на білому, чи то білі

ДНЗ №13

Від хвоста і аж по вушка -
В зебри смужка, смужка, смужка !
Не горохи, не клітинка,
Не малюнок на всю спинку !
Тільки смужка, смужка, смужка -
Від хвоста і аж по вушка!

Ну, ви чули таке ? У садочку  №13 "Берізка" – новина! Сьогодні Тематичний День Зебри, і це чудово. Зовні ця тварина, як всім знайомі наші коні, але чомусь вся в смужках! Чи то чорні смужки на білому, чи то білі смужки на чорному, і це все надзвичайно цікаво нашій малечі.

Вихователі Костандова І.В., Гнітій Л.О., Божок Т.Г., Брикаліна Н.М., Бабич А.В., Гавриляко Ю.В., Грицан Л.М. створили всі можливі умови, щоб малеча відчула себе цього Тематичного дня серед Африканських саван, де мешкають тварини.

Діти з задоволенням розглядали ілюстрації, передивилися відеоролик про життя зебр у природі, слухали їх голоси, малювали дитинчат - зебренят, аплікували їх зображення, «будували» велетенські пасовиська з «ЛЕГО», а ще гуртом міркували: «Ну, чому ж вони смугасті?». 
І відповіді дітей були найрізноманітніші:

… Легше заховатися від хижаків;
…не дошкулятимуть в’їдливі комахи;
… просто не було інших фарб, окрім чорної і білої;
…не зрозуміло, де починається одна зебра і закінчується інша;
…смужок у зебри дві – одна спереду, а інша ззаду;
… ці коні хочуть стати моряками…».

І справді, ці милі коні чорно-білі і чудернацькі, бо дивлячись на них, наші серця сповнюються добром, усмішками, щирістю і любов’ю до всього живого, до світу флори і фауни, до життя.

Сьогоднішній Тематичний день, присвячений екзотичній тварині ЗЕБРІ, довів, що дитячий садок – це тонкий та чуйний інструмент, який творить мелодії дитячих душ і знаходить відгук у батьківській родині, створюючи гармонію життя. Адже, якщо добрі почуття не виховаєш у дитинстві, їх ніколи вже не виховаєш.

Завідувач ДНЗ №13 Н. М. Примушко

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: