Завантаження ...
banner
banner

Правоохоронці Чернігівщини почали готуватися до майбутніх свят

Як і щороку, на травневі канікули міліціонери, на відміну від більшості мешканців області, працюватимуть за посиленим графіком. Цьогоріч до їх обов’язків входитиме не лише охорона громадського порядку.

Як і щороку, на травневі канікули міліціонери, на відміну від більшості мешканців області, працюватимуть за посиленим графіком. Цьогоріч до їх обов’язків входитиме не лише охорона громадського порядку. На них покладене завдання не допустити провокацій, яких, зважаючи на полярне ставлення до майбутніх свят, очікує керівництво держави, особливо на прикордонній Чернігівщині.
 
Напередодні травневих свят правоохоронці зібрали журналістів, аби поговорити про те, що вони робитимуть для підтримки громадського порядку в той час, як більшість мешканців області відпочиватиме. Цьогоріч наглядати за порядком у Чернігові та області буде увесь особовий склад міліцейського відомства. Однак, окрім припинення п’яних дебошів та довгого списку протиправних дій, продиктованого надмірним вживанням оковитої, Першотравень - 2015 і День Перемоги ставлять перед правоохоронцями і нові завдання — не допустити провокацій, які б створили картинку для ворожих ЗМІ.

По темі: В українців у травні буде майже півмісяця вихідних
 
Звичайно ж жодних офіційних заходів на перше травня не заплановано, але це не значить, що не буде неофіційних. Наприклад, комуністи вже заявили про організацію ходи, правоохоронці чекають на провокації.

Разом з правоохоронцями у посиленому режимі нестимуть службу нестимуть ДАІвці та нацгвардійці. Окрім того, на вулиці міст вийдуть і представники громадських організацій, які підсилюватимуть наряди міліції.

До речі, за словами керівництва відомства, населенню області варто відродити давню радянську звичку носити з собою документи, що засвідчують особу, бо ж їх можуть попросити пред’явити.

Разом з тим, правоохоронці нагадують, що попросити документи на перевірку можуть лише атестовані співробітники органів внутрішніх справ, жодні громадські активісти на це не мають права. Готуються міліціонери і до того, що ворожо налаштовані особи під виглядом приїзду до родичів та друзів спробують не просто прибути на Чернігівщину, а й влаштувати тут щось на кшталт «народної республіки» за образом та подобою Сходу.

Саме тому посилюють контроль за усіма дорогами, якими до нас можуть їхати потенційні підбурювачі та проповідники «руського міру». Під жорсткий контроль потрапляють усі важливі інфраструктурні об’єкти як-то мости, залізничні та автомобільні вокзали по всі й області.

Сергій Корж за матеріалами «Сівер-центр»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: