Завантаження ...
banner
banner

Засідання виконкому: гарячої води не буде, дороги ремонтувати почнуть з травня, а стихійний ринок буде діяти далі

Чому у ніжинців не буде гарячої води, коли розпочнеться ремонт доріг і чому стихійний ринок на московській нікуди не зникне що до осені читайте у нашому матеріалі


 

Гарячої води цього літа в Ніжині не буде
Саме такий висновок можна зробити після чергового засідання міськвиконкому, який відбувся сьогодні, 30 квітня. Комунальні підприємства і установи озвучили попередні підсумки по проведеному опалювальному сезону.
 
Ніжинтеплокомуненерго на сьогоднішній день має боргів майже на 50 мільйонів гривень, в тому числі перед НАК «Нафтогаз» - 38 мільйонів. 90% коштів які надходять від підприємств і установ та 46% надходжень від населення, що потрапляють на рахунки підприємства автоматично перераховуються на погашення заборгованості. Існують обмеження в постачанні газу для підприємства на час, доки не буде погашено більше 50% заборгованості, тому на літній період котельні працювати не будуть і, відповідно постачання гарячої води не відбуватиметься.
 
Ремонт доріг розпочнуться у травні
 
Нарешті в травні мають початися ремонти автомобільних доріг. Напередодні відбувся тендер, переможця визначено, до середини місяця витримується процедура щодо оприлюднення інформації і з середини місяця починається робота. За попередньою домовленістю вже з початку травня почнуться капітальний ремонт асфальтового покриття на Воздвиженська вулиця, а до кінця місяця і поточний ямковий ремонт на основних вулицях.
 
Ринок на Московській нікуди не зникне
 
Після засідання виконкому відбулось коротке обговорення ситуації з приводу стихійної торгівлі на вулиці Московській. На даний час торгівля там продовжується і ні міська влада, ні правоохоронні органи нічого вдіяти з цим не можуть. Штраф у 17 гривень, який виписує міліція, нікого не лякає. Більше того, сама міліція сьогодні перебуває у підвішеному стані, триває реформа, планується переатестація правоохоронців, коли і чим це все завершиться невідомо. Будь-які перевірки офіційно заборонені, тому і санітарна інспекція ніяк не може відреагувати. 
 
Як міська влада зможе здолати опір торговців і як це буде робити – сценарій для серіалу «Санта-Барбара».
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: