Завантаження ...
banner
banner

Відкриття пам'ятного знаку "Герої не вмирають" з надією на краще життя

Вчора, 6 травня, по вулиці Гоголя біля меморіалу Героям Небесної сотні відбулася церемонія відкриття пам'ятного знаку "Герої не вмирають" присвяченого пам'яті Героїв Небесної сотні та 12 захисникам з Ніжина та Ніжинщині, які загинули в зоні АТО.

Вчора, 6 травня, по вулиці Гоголя біля меморіалу Героям Небесної сотні відбулася церемонія відкриття пам'ятного знаку "Герої не вмирають " присвяченого пам'яті Героїв Небесної сотні та 12 захисникам з Ніжина та Ніжинщині, які загинули в зоні АТО.

Перед початком офіційної церемонії відкриття пам'ятного знаку ніжинці могли долучитися до акції волонтерської групи "Солдатські страви" по збору коштів для потреб воїнів АТО та придбати квітку червоного маку у знак вшанування пам'яті жертв Другої Світової війни.
 
Як зазначила одна із волонтерок, зібрані кошти будуть витрачені на придбання інгредієнтів для виготовлення борщових наборів для наших солдатів.
 
Також ніжинці мали змогу побачити майстер-р­клас ніжинських майстринь по виготовленню маку пам'яті.
 
Церемонія відкриття пам'ятного знаку "Герої не вмирають" розпочалася з виконання гімну України хором Ніжинської дитячої музичної школи. Після чого присутні разом із отцем Всіхсвятської церкви помолилися за душі загиблих Героїв Небесної сотні та військовослужбовців АТО.

По завершенні молитви отець Сергій звернувся до ніжинців з промовою у якій наголосив, що дане місце (пам'ятний знак "Герої не вмирають"), не повинно стати тим де будуть здобуватися політичні дивіденди. Це не місце де варто говорити пафосні слова. Хай краще воно стане тим, яке буде надихати нас на добрі вчинки.

Міський голова Анатолій Лінник відзначив, що цей пам'ятний знак зявився завдяки учасникам Молитовного майдану що вже більше року збираються на цьому місці, працівникам виконавчого комітету, активістам і небайдужим ніжинцям.
 
Всі ми приклали зусилля, щоб пам'ятний знак з'явився тут -­ наголосив мер міста.
 
До ніжинців на відкриття пам'ятного знаку звернувся і депутат Верховної Ради Олександр Кодола, який з робочим візитом відвідав Ніжин:

­­­Ми перемогли режим, але заплатили за це страшною ціною. На жаль, сьогодні північний агресор не дав Україні жити мирно, і Небесна сотня перетворилася на Небесну тисячу. Але, як і 70 років тому, коли ми перемогли німецький нацизм, ми переможемо і зараз! - констатував депутат
 
Безпосередній учасник Євромайдану, ніжинський фотограф та журналіст Ігор Волосянкін застеріг ніжинців, які не бачать змін після майдану від зневіри. І нагадав, що зневіра у християнстві є одним зі смертельних гріхів. Та наголосив, що Небесна сотня вмирала не за те щоб ми дали розікрасти наше старе і улюблене місто.
 
Ще один учасник Євромайдану, а тепер боєць добровольчого батальйону "Карпатська січ" Ігор Смаль звернувся у своїй промові до молодшого покоління, які прийшли на відкриття
пам'ятного знаку з проханням зберегти здобутки майдану, множити їх, не ставати байдужим та не бути осторонь тих подій, які відбуваються у нашій державі.
 
Під час відкриття пам'ятного знаку звернулася до жителів міста і мати загиблого у зоні терористичної операції Яковенка Дениса, Яковенко Лідія. Вона розповіла, що її син стояв на майдані та став учасником АТО з надією на краще життя. І з цією думкою йшов захищати рідну землю не лише він. Тому наш обов'язково втілити у життя їхню надію.
 
Ідея про те що смерть Героїв Небесної сотні та героїв АТО не марні стала головною лінією всіх виступів та в цілому відкриття пам'ятного знаку "Герої не вмирають". Але як  не одноразово наголошувалося учасниками відкриття пам'ятного знаку, не варто думати, що це відбудеться саме по собі. Для того щоб смерті всіх тих хто загинув за минулий рік стали не даремними, кожен повинен зробити свій внесок.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: