Завантаження ...
banner
banner

Бджолярі Ніжинщини просять владу допомогти

Спілка «Бджолярів Ніжинщини» написала відкритий лист-звернення до голови Ніжинської РДА, до голів трьох ОТГ і керівників сільськогосподарських підприємств Ніжинського району. Текст даного листа

бджолярі, допомога, мор, бджоли, агрохімікати

Спілка «Бджолярів Ніжинщини» написала відкритий лист-звернення до голови Ніжинської РДА, до голів трьох ОТГ і керівників сільськогосподарських підприємств Ніжинського району. Текст даного листа у групі Facebook Нiжин SOS опублікував Олексій Смілик:

"Члени громадського об’єднання «Бджолярі Ніжинщини» благають Вас про допомогу в захисті бджіл від отруєння агрохімікатами та збереження екологічного благополуччя.

Просимо звернути увагу на ситуацію яка склалася в Ніжинському районі

Біда у родини бджолярів прийшла з початком весняно-польових робіт у аграрному секторі і передпосівною підготовкою землі ,що здійснюється виробниками продукції рослинництва, Використання ними високотоксичних, а часто і заборонених в Україні засобів захисту рослин та пестицидів, приводить до жахливих наслідків, які викликають масову загибель бджіл.

Вважаємо що аграрії вчиняють злочин проти всього живого, але першою гине і сигналізує про небезпеку бджола .

Якщо ви, аграрії, будете нехтувати вимогами чинного законодавства, правилами розміщення агрохімікатів, не будете співпрацювати із органами влади, пасічниками, не повідомлятимете, коли, як, чим і де будете обробляти поля - допускатимете трагічні наслідки та наноситимете нам економічні, матеріальні та моральні збитки – то ми, «Бджолярі Ніжинщини», будемо приймати більш радикальні міри!

Закликаємо всіх до порозуміння і співпраці

Голова спілки «Бджолярі Ніжинщини» Балаш П.І.".

Як раніше ми писали масовий мор юджіл був і у Ніжині. Читайте також: У Ніжині масово гинуть бджоли. Фото і відео

Чи допоможуть особи до яких направлений цей лист, побачимо згодом. Але без бджіл не буде не тільки меду, але і рослинних продуктів, це справді буде кінець світу.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: