Завантаження ...
banner
banner

Майстриня працювала над глобусом Ніжина майже півроку

Кулю, на якій зображений Ніжин з його величними святинями, що потопають у зелені скверів та алей, створила ніжинська майстриня Ніна Кущенко. Панорама міста неначе відзнята з висоти пташиного польоту

глобус, художниця, Ніна Кущенко

Кулю, на якій зображений Ніжин з його величними святинями, що потопають у зелені скверів та алей, створила ніжинська майстриня Ніна Кущенко. Панорама міста неначе відзнята з висоти пташиного польоту.

«Ніжин для мене є містом, у якому я усвідомила, що бути художницею – це моє. Я зрозуміла, що хочу жити серед картин, серед аромату фарби,йце – моє маленьке щастя. Ніжин – місто, в якому народився мій син. 

У кожного з нас тут є своя орбіта: будинок, родина. Ми щодня обертаємося навколо повсякденних проблем, побуту, а хочеться, щоб люди помічали й цінували красу, яка є навколо нас. Кожне місто – це маленький Всесвіт!», – наголосила художниця.

Пані Ніна над глобусом Ніжина працювала майже півроку. Майстриня хотіла не лише відобразити на цій кулі свій маленький всесвіт, а й передати якомога точніше його велич і красу.

У доробку ніжинської художниці – понад тисячі картин! Вони прикрашають приватні колекції українців та іноземців. Багато з них присвячені саме Ніжину, який є невичерпним джерелом її творчості.

Джерело gorod.cn.ua
Сніжана Божок, «Чернігівщіна» №18 (783) від 30 ківтня 2020
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: