Завантаження ...
banner
banner

Є надія: газопостачальні мережі повернуть громаді Ніжина?

Питання сплати за транспортування газу залишається одним із найбільш обговорюваних. Люди ще не до кінця розібралися, чому тепер вони мають за це платити, і обурювалися, адже транспортується газ по

транспортування газу, оплата, робоча група

Питання сплати за транспортування газу залишається одним із найбільш обговорюваних. Люди ще не до кінця розібралися, чому тепер вони мають за це платити, і обурювалися, адже транспортується газ по тих газопроводах, в які вони ж і вкладали кошти. Споживачі розводять руками, але все одно сплачують суму, зазначену в квитанції. 

Нещодавно це питання розглянули на рівні області, про що на сьогоднішньому засіданні виконкому розповіла начальник відділу комунального майна управління комунального майна та земельних відносин Н. Федчун.

Обговорили проект рішення Про створення робочої групи з питань повернення газопостачальних мереж під контроль місцевої громади мережі.

"Кожна українська родина, яка підключена до газових мереж, сплачує абонентську плату за газ. Газорозподільчі мережі, які будувалися агрофірмами та приватними особами, спочатку перейшли в державну власність, а потім – в управління облгазу, – зазначила Н. Федчун.– Депутати облради у своєму зверненні підняли питання повернення газопостачальних мереж під контроль місцевих громад області, бо значну частину цих мереж жителі Чернігівщини будували за власні кошти".

Підготовлений проект Про створення робочої групи з питань повернення газопостачальних мереж під контроль місцевої громади мережі.

Персональний склад робочої групи уже затверджено, вона складається з 11 осіб.

Їх робота буде зводитися до того, щоб здійснити інвентаризацію газопостачальних мереж і розробити заходи щодо повернення газопостачальних мереж до комунальної власності громади. 

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: