Завантаження ...
banner

Продуктові ринки у Ніжині закривати не будуть

Чи будуть закривати ринки у Ніжині журналісти поцікавилась сьогодні на брифінгу в міського голови. Повідомляє mynizhyn.com. Як прописано у постанові Кабміну про "червону" зону - забороняється приймання відвідувачів

ринок, червона зона, закриття
Фото Леоніда Руденка

Чи будуть закривати ринки у Ніжині журналісти поцікавилась сьогодні на брифінгу в міського голови.

Повідомляє mynizhyn.com.
 
Як прописано у постанові Кабміну про "червону" зону - забороняється приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сферах торговельного і побутового обслуговування населення, крім торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садівним матеріалом. Детальніше читайте тут: Роз'яснення: що забороняє ніжинцям "червона" зона?
 
Отже, як сказав Анатолій Лінник продуктовий ринок закриватись не буде, оскільки торгівля продуктами харчування і гієни не забороняється. Звичайно речовий ринок і частина "залізного" будуть закриті.
 
Заступник міського голови Григорій Олійник також зазначив, що продуктовий ринок можуть закрити, якщо він стане осередком спалаху CОVID-19 та, як сказав Григорій Миколайович, таких випадків на ринку ще не фіксували. Єдина проблема в тому, що на ринку майже повністю ігнорують масковий режим і не дотримуються безпечної соціальної відстані. Контроль за цим має право здійснювати поліція і Держпротспоживслужба та самі працівники ринку.
 
Кабмін врахував помилки весняного карантину, тому всі, хто здійснює реалізацію харчових продуктів будуть в однакових умовах і не будуть закриті (крім тих, що будуть визнані осередком спалаху коронавірусу).
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: