Завантаження ...
banner

Які працівники найбільш затребувані на ринку праці Чернігівщини?

Майже вісім тисяч безробітних громадян працевлаштовано обласною службою зайнятості протягом січня-вересня 2020 року, що на 6% більше, ніж за відповідний період торік. Про це свідчить

безробітні, служба зайнятості, попит

Майже вісім тисяч безробітних громадян працевлаштовано обласною службою зайнятості протягом січня-вересня 2020 року, що на 6% більше, ніж за відповідний період торік. Про це свідчить підсумкова статистика за 9 місяців.

Отже, яку роботу пропонують роботодавці сьогодні?

Упродовж січня-вересня 2020 року в базі вакансій обласної служби зайнятості найбільше пропозицій роботи було в сільському, лісовому та рибному господарствах, переробній промисловості, сферах торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, освіті та державному управлінні й обороні.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування – це водії автотранспортних засобів, трактористи, токарі, оператори котельні.

Також затребувані працівники сфери торгівлі та послуг – кухарі, продавці, офіціанти, бармени, охоронники. Великим попитом у роботодавців користуються й кваліфіковані робітники з інструментом. Йдеться про слюсарів-ремонтників, швачок, електромонтерів, верстатників деревообробних верстатів, електрогазозварників, малярів, робітників із комплексного обслуговування й ремонту будинків.

У сільськогосподарському секторі потрібні робітники з обслуговування сільськогосподарського виробництва, тваринники, робітники на лісогосподарських роботах, робітники фермерського господарства, лісоруби, доярі, оператори машинного доїння. Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, вантажники, прибиральники, сторожі, комірники, робітники з благоустрою, вагарі.

За матеріалами cheline.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: