Завантаження ...
banner

Із семи сотень ніжинських атовців 85 отримали по 10 000 гривень

Виконком Ніжинської міської ради затвердив список із 30 учасників бойових дій на виплату матеріальної допомоги в десять тисяч гривень. – Поспішали, щоб до Дня захисника України, люди

учасники бойових дій, матеріальна допомога, 10000 гривень

Виконком Ніжинської міської ради затвердив список із 30 учасників бойових дій на виплату матеріальної допомоги в десять тисяч гривень.

— Поспішали, щоб до Дня захисника України, люди отримали гроші. У вівторок, 13 жовтня, кошти капнули на рахунки, — говорить Ірина Назаріна, начальник сектора з питань прийому громадян і звернень відділу з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян Ніжинської міськради.

Це вже другий транш виплат у рамках міської цільової програми «Турбота» на 2020 рік. Першим 54 виплатили у квітні. Ще одному десять тисяч виплатили позачергово, потребував лікування онкозахворювання.

— Таким чином, кошти вже отримало 85 УБД, — підраховує Ірина Володимирівна.

— Як обирали людей, котрі отримають допомогу?

— Одразу домовилися: по мірі надходження заяв. Хто перший написав заяву — той першим і отримує, — пояснює Ірина Назаріна. — Було, що дзвонили спеціалістам, пізно кинулись, хотіли швидше. Але порядок є порядок. Зараз лишилося ще 176 заяв на отримання матеріальної допомоги. Ще треба мільйон 700 тисяч гривень. Сподіваємося, що цього року буде і третя виплата.

— Це вся кількість учасників бойових дій по Ніжину?

— Усього їх близько семисот. Маємо намір продовжити програму «Турбота» і наступного року. Поки всі не отримають допомогу. Навіть, якщо міська влада зміниться після виборів, наполягатимемо на необхідності продовження програми.

gorod.cn.ua, Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №43 (1797), 22 жовтня 2020 року

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: