Завантаження ...
banner
banner

Як у Ніжині писали радіодиктант національної єдності. Відео

У Ніжинському державному університеті всеукраїнський радіодиктант національної єдності писали на вулиці і з дотриманням дистанції. Масове зібрання не організовували через карантин

радіодиктант, НДУ, Олександр Турчин

У Ніжинському державному університеті всеукраїнський радіодиктант національної єдності писали на вулиці і з дотриманням дистанції. Масове зібрання не організовували через карантин.

Повідомляє Суспільне.

Співробітник університету Олександр Турчин писав радіодиктант в образі Миколи Гоголя.

Читайте також: 
Як у Ніжині святкують День української писемності та мови. Фото
«Дуже приємно проникнутися духом Гоголя і перевтілитися в нього».

Таким чином соціально-гуманітарний відділ привернув увагу до відзначання Дня писемності, каже Олександр. Радіодиктант писали ювілейний 20-й раз, але не у звичній аудиторії, а на свіжому повітрі через пандемію Covid-19.

Традицію писати радіодиктант на день писемності започаткувало Українське радіо у 2000-му. Це мало об’єднати людей навколо мови.

Написати його може кожен охочий. Запис зберігається на сайті українського радіо, а текст для самоперевірки з’явиться об 11 годині 11-го листопада.

Цьогоріч його озвучила акторка Римма Зюбіна. Написав текст - письменник Іван Малкович. У ньому він розмірковує про перехід людства від паперової до електронної книжки.

Написаний радіодиктант можна надіслати на адресу: Київ 1001, Хрещатик, 26, Українське радіо, "Радіодиктант". Або на електронну адресу Українського радіо: rd@ukr.radio. Лист з текстом треба надіслати до 10-го листопада включно аби позмагатися за подарунки, які надають партнери акції тим, хто напише диктант без помилок.

У 2019-му році з понад 6 тисяч учасників у диктанті не помилилося двоє.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: