Завантаження ...
banner
banner

Анатолій Лінник почав вести блог в якому пояснив своє рішення стосовно призначення головного лікаря

Декілька днів тому на сайті Ніжинської міської ради опубліковано перший допис у блозі Анатолія Лінника. Нагадаємо, на сайті міської ради "Блог міського голови" з'явився ще у кінці квітня, коли був проведений редизайн сайту, але до цього часу, він був неактивним.

Анатолій Лінник, Блог міського голови, мер ніжина, новини ніжин, новости нежин, мій ніжин сайт, нежин


Декілька днів тому на сайті Ніжинської міської ради опубліковано перший допис у блозі Анатолія Лінника. Нагадаємо, на сайті міської ради "Блог міського голови" з'явився ще у кінці квітня, коли був проведений редизайн сайту, але до цього часу, він був неактивним. 

"Цей блог для мене - нагода поділитися своїми думками, для відвідувачів сайту - почути ці думки з перших вуст, а не у чиїхось варіантах політичного чи амбіційного «перекладу». Це ще одна можливість вибудувати відкритий діалог влади і громади," -  зазначається на сторінці 


Але як буде "вибудовуватися відкритий діалог влади і громади" у блозі на даний час невідомо, адже публікації неможливо прокоментувати. 

Перший допис блогу міського голови присвячений призначенню головного лікаря Центральної міської лакарні. У ньому мер зупиняється на "передвиборчих перегонах", ще раз акцентує увагу на "опитуванні", а не "виборах" головного лікаря серед представників трудового колективу та пояснює свій вибір на користь Олександра Костирка.

(Далі повний текст)

"Після того, як це місце (головного лікаря - ред.) стало вакантним воно, в першу чергу, стало об'єктом різноманітних «протекцій»: від листів і  цілих команд «ходоків» до телефонних погроз особисто мені, як міському голові. Повірте, в аргументаціях таких лоббістів частіше звучав вислів «так треба», ніж переконливі факти на користь того чи іншого кандидата.

Не приховую, я вів своє рейтингове дослідження. В результаті визначився з трьома ймовірними кандидатурами. Кожна з них мала і свої плюси, і свої мінуси. Постав момент, коли для мене було важливо дізнатися думку тих, хто безпосередньо працюватиме під керівництвом нового головного лікаря – думку колективу медиків. Аби вони могли висловити її  щодо пропонованих мною кандидатур без остраху в майбутньому отримати «переслідування» чи звільнення, таке вивчення було запропоноване в режимі таємного голосування під час загальних зборів трудового колективу. Та саме цей крок деякими особами був поданий як остаточні вибори. Це не просто розбурхало громаду, це наплодило ще цілу купу пліток і навіть різноманітних методів «агітаціної роботи». А після підведення підсумків – пішли версії в контексті «виборчих», чому саме така результативність. Для мене показовим було те, що результати кандидата з керівним досвідом практично зрівнялись з результатами молодого лікаря. Різниця у 6 голосів. І саме тут я зрозумів, чого так настирливо таємне рекомендування кандидатів називали виборами.
 
 
Я не просто скористався наданим мені законом, як міському голові, правом призначення на посаду. Я вислухав всіх: і представників депутатського корпусу, і громадських інституції, і трудовий колектив, і навіть окремі пропозиції окремих осіб -  ні перед ким не закрив дверей.

Своє рішення я прийняв проаналізувавши все, і в першу чергу перпективи проведення змін в роботі міської лікарні. На мою думку, саме зараз час за молодими і амбітними в своїй професії, за тими хто прагне того ж таки професійного росту сам і здатен забезпечити його іншим. А професійний ріст лікаря – це якість наданої допомоги пацієнту. І в умовах реформування  медичної галузі потрібні не консервативні ричаги, а нове бачення і навіть, якщо хочете, азарт.
 

Сьогодні я представляв Олександра Михайловича Костирка трудовому колективу лікарні в якості вже головного лікаря. Випробувальний термін в його контракті я скоротив до 3 місяців. Маю надію, що ми отримаємо нове бачення ніжинської медицини, навіть в сьогоднішніх реаліях. Це, звісно, буде не за помахом чарівної палички в один день. Це дуже копітка робота. Але напрямок взятий новим головним лікарем ми зможемо побачити. Принаймні на це в нього є аж три місяці.

А всю громаду я закликаю до співпраці і контролю. І не варто контролювати мовчки, це безвідповідально. Формуємо відкритий і відповідальний діалог."

Нагадаємо, кандидатів на посаду головного лікаря було троє, це Григорій Разнован, Олександр Костирко та Алла Круглик. 

Нового головного лікаря трудовому колективу було представлено минулої середи, 10 червня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: