Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці, приєднуйтесь до ланцюгу Соборності!

22 січня вся Україна святкує день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році

Акт Злуки, День Соборності, Ніжин, ланцюг єдності
"Сьогодні, в День Соборності України, долучилась до першого віртуального ланцюга єдності!", - повідомляє на своїй сторінці Анжела Тимченко, керівниця Ніжинського молодіжного центру.

Повідомляє 
mynizhyn.com

22 січня вся Україна святкує день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Свято встановлено в Україні у 1999 році «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…».

Цього дня прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. — прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР. Пам'ятаймо свою історію, ніжинці! 

"Переходьте на сторінку спецпроєкту https://unite-ukraine.com.ua/ – і ваша аватарка з’явиться наступною серед інших учасників та учасниць.
Україна єдина", - резюмує пані Анжела.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: