Завантаження ...
banner
banner

Батьки проти: у Ніжині можуть закрити одну зі шкіл. Відео

Батьки та вчителі проти закриття 4-ї школи у Ніжині. У ній навчається 125 учнів, серед них 11 з особливими освітніми потребами.Директорка школи розповідає, про можливе закриття школи дізналася під час засідання колегії управління освіти.

Ніжин, школа, закриття

Батьки та вчителі проти закриття 4-ї школи у Ніжині. У ній навчається 125 учнів, серед них 11 з особливими освітніми потребами.

Директорка школи розповідає, про можливе закриття школи дізналася під час засідання колегії управління освіти.

«Під час презентації плану формування мережі загальноосвітніх навчальних закладів, на одному із слайдів була інформація «ліквідація ЗОШ №4». Перед цим Валентина Валентинівна зазначила, що ми живемо бідно і марнотратно», – розповідала Олена Пулінець.

Мінфін у 2020 році розрахував річні витрати держави на навчання одного учня. У середньому в Україні це обходиться бюджету у 23 тисячі гривень. Показник у містах менший – 19 тисяч, у сільській місцевості – 32,5. У ніжинській школі №4 вартість навчання одного учня складає понад 36 700 гривень.

«Ціна одного учня у Ніжині – 20 700 гривень. Ціна утримання учня у 4-й школі – 36 тисяч 700 гривень. По нормі в Україні треба, щоб у класі було 25 і більше учнів, тоді вчителю буде стовідсоткова оплата, а у школі буде опалення та світло», – говорить начальниця управління освіти Ніжинської міськради Валентина Градобик.
Зараз середня наповнюваність у класів у школі складає 13 учнів.

«Всі говорять, що четверта школа гарна, з гарними спеціалістами, але її можуть закрити. Якщо б цього не було – я впевнена, що ця школа була б найрентабельніша у Ніжині», – обурюється мати одного з учнів.
«Коли така інформація поширюється містом, то батьки вагаються, чи віддати свою дитину до нашого навчального закладу, чи матиме змогу вона його закінчити. Ця проблема існує вже дуже давно. 17 років тому ще почалися наші проблеми. Можливо, комусь потрібна саме наша будівля, яка знаходиться в центрі», – говорить в.о. директора Олена Пулінець.

Начальниця управління освіти каже, рішення про закриття школи поки немає. Поки триває обговорення.

Батьки ж переводити дітей до інших шкіл не хочуть.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: