Завантаження ...
banner

Поради для економії електроенергії під час карантину

Карантин продовжується, і жителі України більшість часу проводять вдома. Тож споживання електроенергії змістилося з офісів та промисловості у житловий сектор, а обсяги споживання зростають...

Електроенергія, карантин, економія, Ніжин.
Карантин продовжується, і жителі України більшість часу проводять вдома. Тож споживання електроенергії змістилося з офісів та промисловості у житловий сектор, а обсяги споживання зростають.

Обов'язок своєчасно сплачувати за електроенергію є актуальним навіть під час карантину, повідомляє ресурс yasnoТож електропостачальники діляться корисними порадами, як за рахунок ефективного використання енергії зменшити суму в платіжці до двох разів та при цьому не обмежувати себе у комфорті. Щоб споживачі могли сплачувати за електроенергію менше та залишатися вдома у комфорті, достатньо контролювати свої енерговитрати та скорегувати побутові звички, дотримуватися комплексного підходу до енергоефективності:

1.  Подивіться 1 числа на лічильник електроенергії та порахуйте, на скільки обсяг споживання у березні збільшився порівняно з лютим. Це добра мотивація. Не забудьте передати показання своєму постачальнику дистанційно – телефоном, у Facebook, Особистий кабінет або через чат-бота. Допоможіть повідомити дані людям літнього віку. Передавши інформацію постачальнику, ви сплачуватимете за фактично спожиту за місяць електроенергію, а не за середніми розрахунковими показаннями за попередні періоди.

2. Розкажіть дітям, чому важливо контролювати енерговитрати та навчайте енергоощадливим звичкам, пограйте з ними в енергоменеджера. Відповідальні та уважні діти допомагають зекономити від 10 до 20% витрат на електроенергію.

3. Завантажуйте пральну та посудомийну машини на дозволений максимум та обирайте відповідний режим роботи. Невірна програма може на третину знизити ефективність використання техніки. 

4. З двозонним лічильником вночі дешевше обійдеться робота холодильника, бойлера, обігрівача, кондиціонера, зарядка акумуляторів ноутбука та інших прожерливих електроприладів. 30% електроенергії українські сім'ї споживають вночі. 

5. Користуйтеся LED-лампами, які споживають до 10 разів менше електроенергії, ніж лампи розжарення.

6. Вимикайте за собою навіть енергоефективне освітлення, коли виходите з кімнати. Якщо під час карантину зайнялися прибиранням вдома – помийте вікна. Це зменшить потребу у додатковому освітленні на 5%.

7. Переважно користуйтеся зональними настільними лампами, бра та торшерами, щоб не витрачати енергію на повне освітлення приміщення.

8. Користуйтеся побутовими електроприладами з класом енергоефективності не менше А або А+. Зверніть увагу на передбачені в них еко-функції.

9. Коли не використовуєте прилади, вимикайте їх з розетки та не залишайте у режимі «сну». Після 100% зарядки гаджетів від'єднуйте їх від електромережі.

10. Перевірте розташування холодильника. Відстань до стіни має бути не менше 5 см, інакше перевитрата енергії досягне 30%.

11. Кип'ятіть в електрочайнику лише необхідну кількість води. Також регулярно очищуйте його від накипу – це підвищить теплопровідність та зменшить споживання електроенергії.

12. Не потрібно налаштовувати бойлер на максимальну температуру нагрівання – це зайві витрати та додаткове навантаження на прилад. Якщо користуєтесь ним щодня, не вимикайте із мережі, адже на підтримку температури витрачається менше енергії, ніж на нагрівання з нуля.  

13. Для електроплит обирайте посуд з кришкою. Так страва швидше приготується, а електроенергії буде спожито менше.

14. Для економії під час прасування не потрібно пересушувати білизну, щоб праска не була довше ввімкненою та не споживала додаткові кіловат-години.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: