Завантаження ...
banner

Янгольський голос: про життєвий шлях ніжинської співачки, солістки гурту «Go_A»

Янгольський голос: про життєвий шлях ніжинської співачки, солістки гурту «Go_A» фото

Замкнена, хвороблива і дуже обдарована. Такою запам’яталася для шкільних вчителів і викладачів вокалу Катерина Павленко, ніжинська співачка, тепер солістка гурту «Go_A». З піснею «Шум» він представляє Україну на конкурсі «Євробачення». Нагадаємо, фінал буде у суботу, 22 травня.

Валентина Пуховець, сусідка: «Вона повинна виграти. Бо це не так просто. Ніхто не міг і представити. Повірте, ми плакали від радості. У деяких батьки, у яких мільйони, їм легше. А Катя пройшла сама».

У цьому дворі на околиці Ніжина росла Катерина Павленко. Нині вона солістка гурту «Go_A». Дівчина росла без батька, мати була військовою і співала в ансамблі «Червона калина». З дому, де пройшло дитинство Каті, їх з мамою одного дня попросили піти.

Катерина Павленко, солістка гурту «Go_A»: «Коли помер дідусь, то почався поділ майна. І так вийшло, що всім всього вистачило, а моїй матері ні».

Сергій Голуб, директор Ніжинської дитячої музичної школи: «Воно холодне, голодне, одягнене як попало ходило. Дівчата з неї сміялися, знущалися в якійсь мірі».

Ніна Черняк, викладачка по класу фортепіано Ніжинської дитячої музичної школи: «Дуже обдарована і дуже хотіла займатися. Жила далеко. На уроки не запізнювалась ні різа – чи ходили автобуси, чи не ходили, весь час. Настільки у неї було бажання грати. Ще дуже добряче співала».

Керівник зразкового дитячого хору «Сяйво» Сергій Голуб каже, до відбору дітей ставиться дуже прискіпливо.

Сергій Голуб, директор Ніжинської дитячої музичної школи: «На мене справило враження те, що у неї був такий дзвінкий голосочок, дзвінкий з народною манерою».

Ніна Черняк, викладачка по класу фортепіано Ніжинської дитячої музичної школи: «Цьому співу навчила її бабуся. Якось вона говорила мені. Я й цього не покажу. Якось звук утворюється так аж до лоба».


Сергій Голуб, директор Ніжинської дитячої музичної школи: «Я з четвертого класу тільки беру, але я її взяв з третього. Бо на такі пісні, як «Ой, на Івана Купала», тут якраз її голос був мені до речі. Така саме манера співу, якою вона володіла».

Сергій, як керівник хору «Сяйво», зробив Катерину солісткою. Це хористкам не сподобалось, згадує співачка в одному з інтерв’ю. Про один випадок під час поїздки на виступ розповідає Сергій Голуб.

Сергій Голуб, директор Ніжинської дитячої музичної школи: «На Київ їхали. І бахнув пластикову пляшку хтось із дітей. Щось комусь вона сказала. Не знаю, що саме, що одна з образи кинула в неї пляшку».

Через цей випадок Катерина покинула музичну школу, але не спів.

Катерина Павленко, солістка гурту «Go_A»: «У нас якраз на той момент в школі відкрилась рок-студія. Прийшов дорослий чоловік, в нього була купа інструментів. До нього приходили діти, він кожному давав по інструменту і вчив грати музло. Я просто приходила, ставала біля підвіконня, робила вигляд, що я когось чекаю, і слухала, як пацани грають. Але дуже соромилась туди зайти. В якийсь момент до мене підійшов один хлопець, і каже: «Слухай, мене тут зовуть в рок-гурт співати, але я не вмію співати, але я сказав, що ти вмієш. Ти не хочеш?» Я тоді ледь не знепритомніла».

В’ячеслав Коцюба, керівник рок-студії: «Вона відносилась дуже серйозно. Не пропускала репетицій. Приймала участь в концертах. В неї дуже сильний голос. Вони самі вчилися, самі відбирали репертуар і, слава Богу, все виходило».

Однокласниця Катерини згадує її скромною і щедрою.

Інна Зубок, однокласниця Катерини: «Вона була у гостях у бабусі і бабуся подарувала їй гроші якісь. І Катя накупила булочок, вона буквально одну взяла, а ми всі налетіли і розгребли їх. Тобто вона не залишила собі ні дві, нічого, вона все роздала. Я б так не поділилася. Ще, завжди згадувала Катін голос. Він був такий чистий, можна сказати, янгольський голос».

Шкільна вчителька Тетяна Шафрай пригадує, що Катя часто хворіла. Провела в лікарні майже весь випускний рік.

Тетяна Шафрай, вчителька початкових класів Ніжинського навчально-виховного комплексу №16 «Престиж»: 
«Коли вона прийшла на випускний вечір, вона попрохала, щоб її номер вставили в концерт. Ніхто навіть прогону не робив. Вона так заспівала, що весь зал встав і половина залу плакала. Отак гарно вона заспівала».

Gorod.cn.ua за матеріалами сюжету UA: Чернігів
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: