Завантаження ...
banner
banner

Пилова буря прийшла в Ніжин із-за кордону і може повторитися

Пилова буря прийшла в Ніжин із-за кордону і може повторитися фото

21 червня Ніжин та район накрила пилова буря. Майже з самого ранку містяни могли бачити пилові завіси, від землі до самісінького сонця, останнє проглядалося ледь-ледь через густу пелену, все було покрито сірим туманом.

Згодом стало відомо, що це явище міжнародного масштабу. З космосу спостерігалася пилова хмара майже над всією територією Лівобережної України, яку нанесло з Астраханських напівпустельних степів.

Хмара також зачепила Київ. Явище називається - "Астраханський суховій", повідомляє MYNIZHYN.com

Спостереження поточного стану оптичної прозорості атмосфери з початку 2000 року здійснює прилад MODIS на борту супутника Terra, саме він зафіксував рух піщаних потоків.

За свідченнями синоптиків буря, що накрила майже всю Лівобережну Україну, може повторитися найближчими днями.  Ірина Глущенко, черговий синоптик обласного центру з гідрометеорології зазначила: "Температура повітря вища 25 градусів, вітряна погода, низька вологість - чинники, що спричиняють утворення цього явища прогнозуються найближчими днями на Чернігівщині. Хоча у червер та п'ятницю пройдуть дощі, але це не суттєво вплине на ґрунт. Отже, є ймовірність, що "Астраханській суховій" повториться."

Читати по темі: Не видно сонця: пилові бурі в Ніжині та районі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: