Завантаження ...
banner
banner

Підприємців з Гоголівської планують залучити до дольової участі у ремонтних роботах

Підприємців з Гоголівської планують залучити до дольової участі у ремонтних роботах фото

У вівторок, 10 серпня, Ніжинський міський голова Олександр Кодола в черговий раз проінспектував хід робіт на вулиці Гоголя. Разом з очільником міста інспекцію проводили перший заступник міського голови Федір Вовченко, секретар міської ради Юрій Хоменко, радник міського голови Сергій Охонько, заступник начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко, заступник ТОВ «Чернігівбуд» Євген Медвідь.

«Наразі відбувається грандіозна реконструкція центральної вулиці міста, яку не ремонтували десятки років. Її протяжність складає 600 метрів. Згідно з проектом, на реконструкцію передбачено 9,5 тис. кв. метрів плитки. Але є багато нюансів. На будівельних роботах наразі задіяно чотири одиниці сучасної техніки, шість фахівців підрядної організації. До речі, «Чернігівбуд» зарекомендував себе реалізацією серйозних проектів в Чернігівській області, тому їм можна довіряти», — підкреслив Олександр Михайлович.

Зі слів представника підрядника, вже знято майже 500 тонн асфальтового покриття, яке буде скеровано на підсипку вулиць міста.

Міський голова попросив встановити ще один інформаційний щит з попередженням – люди можуть обходити ці «кучугури» по прилеглих вулицях: Батюка, Набережній та з вибаченням за тимчасові незручності.

Читайте також: Які ремонтні роботи проведуть на Гоголівській?

«Бачите, молода мама просувається з дитячим візочком вулицею Гоголя? Їй дуже незручно. Тому потрібно максимально швидко та якісно все зробити, щоб не створювати людям незручностей», — ця фраза стала лейтмотивом зустрічі міського голови з підрядниками.

І про жіночок на підборах не забули представники місцевої влади. «Ви бачили, як кладуть плитку в Івано-Франківську, Львові? Там укладають поруч кілька видів плитки – щоб було не тільки естетично, але й зручно всім учасникам руху», — зауважив радник міського голови Сергій Охонько.

Ще одне важливе питання, пов’язане з реконструкцією центральної вулиці міста – залучення підприємців, котрі мають торговельні точки на даній території. Кожен повинен взяти дольову участь у загальній справі – оплатити за викладену плитку біля свого магазину чи кафе. «Бюджет міста не настільки великий, щоб ми могли виконувати роботи на приватних територіях», — зазначив О. Кодола і надав доручення Ф. Вовченку та С. Охоньку провести роботу з підприємцями.

Зупинилися інспектувальники біля сьомої школи, яка теж знаходиться на вулиці Гоголя, де фундамент дав величезну тріщину. Усередині навіть можна побачити підвальне приміщення. Наразі вирішенням цього питання займається управління освіти – до нового навчального року є ще трішки часу.

Обговорили на нараді й питання техніки безпеки. «Люди йдуть до відділення банку, аптеки, магазинів, а буквально в метрі від них працює важка техніка. Треба продумувати заздалегідь питання безпеки громадян», — звернувся Олександр Михайлович до представника підрядника.

«Вулиця Гоголя – наш головний проект поточного року, і зробити його потрібно ідеально», — наголосив міський голова.

Нарада завершилася на площі Франка, де підрядники будують фонтан і необхідні комунікації. Міський голова хотів би прискорити роботи, адже літо минає. Підрядники завірили: викладаються максимально. Крім того, і на цьому об’єкті виявилися деякі нюанси – приміром, треба розширити чашу майбутнього фонтана.

«Сподіваюся, все, що ми наразі робимо, згодом стане до вподоби ніжинцям та гостям міста», — підсумував О. Кодола.

Джерело:  Валентина Савчук, «УН»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: