Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці, підтримаймо наших школярок на обласному конкурсі!

Ніжинці, підтримаймо наших школярок на обласному конкурсі! фото

Кожного дня проходимо знайомою стежиною, милуємося краєвидами, архітектурними пам'ятками. Хто з Вас задумувався, як же зберегти цю культурну спадщину? Адже це основна візитівка нашого древнього Ніжина.

Шановні ніжинці та гості міста!

З метою відродження історичної пам'яті Українське Товариство охорони пам'яток історії та культури у співпраці з громадськими організаціями «Просвіта», «Зодче Коло» проводять конкурс дитячих творчих робіт «Збережемо спадщину – збережемо Україну».

Дівчата з Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 10 взяли активну участь. Основну увагу звертали на ті споруди, які потребують реставрації.

Нині відбувається етап голосування.

Будь ласка, підтримаємо ніжинських учасниць.

Новела «Паралельний вимір історичної пам'яті» (автор Кравець Надія, 16 років, 11 клас) показує цікаві обставини з історії заснування Введенського монастиря. Автор підкреслює в окремих  сюжетах різні ситуації в процесі становлення даної споруди. Цей твір є проявом людської фантазії, яка переосмислює історичні факти шляхом своєрідної подорожі у минуле.

Підтримати дану роботу можна за посиланням:

https://www.facebook.com/zodchekolo/posts/4655841281115195

  

Кравець Надія

«Чому жіночий монастир – Введенський?» - розмірковувала учениця 7 класу Пугач Дарина. Вона розкриває цікаву легенду про походження назви Введенського жіночого монастиря в Ніжині. Водночас переконує, що Введенський жіночий монастир є джерелом спокою, розвитку та безпеки людини.

Прочитати і підтримати легенду можна за посиланням:

https://www.facebook.com/zodchekolo/posts/4541738025858855

 

Пугач Дарина

Семикласниця Гайдук Сніжана склала легенду про заснування церкви Іоанна Богослова «Як одна зустріч може змінити життя людини?». У творі показана перевага духовних цінностей над матеріальними проблемами буденного життя. Підкреслюється свобода вибору поведінки і взаємоповага батьків і дітей, турбота і любов, які возвеличують  людину.

Ознайомитися і підтримати це оповідання можна за посиланням:

https://www.facebook.com/zodchekolo/posts/4655635244469132

Гайдук Сніжана

Про відомий на всю Україну пам'ятник ніжинському огірку написала казку учениця 7 класу Котеленець Надія «Як огірок став ніжинським царем».  У жартівливій формі автор показує перемогу нашого символу над іншими овочами у змаганнях за визнання. Навіть до столу англійської королеви потрапив такий сміливець.

Підтримати вірш-казку можна за посиланням:

https://www.facebook.com/zodchekolo/posts/4543748918991099

Котеленець Надія

Цікавою є творча робота, яку виконала учениця 7 класу  Кримець Анна. Це малюнок на тему: «Збережемо пам'ять і безсмертну славу героїчних подій під Крутами».  На спеціальному полотні у 3D форматі зображено Меморіальний комплекс «Пам'яті героїв Крут». Адже саме на захист української держави піднялася молодь, маючи єдину гармату. Пам’ять про юнаків-героїв не згине повік.

Підтримати творчу роботу можна за посиланням:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4655824681116855&id=214199055279462

Кримець Анна

Усі роботи спрямовані на відродження історичної пам'яті, розвиток почуття патріотизму та пізнавального інтересу до історії рідного краю, шанобливого ставлення до творів українського мистецтва.

Підготувала Алла Кресан, вчитель ЗОШ № 10

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: